IshockeyRedhawks

Effektivt Redhawks tog bekväm seger

11 459 personer hade tagit sig till Malmö Arena under Hockeyns dag. Och detta var en kväll, en match som Malmö Redhawks gjorde till sin. Tack vare en stark första- och mittenperiod bäddades det för en bekväm seger. 6-2 i Redhawks andra raka trepoängaren, som gör att laget klättrar i tabellen. 

Oscar Alsenfelt var tillbaka i Malmökassen, efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Luleå den 29:e januari. Även Kim Rosdahl återvände efter skada. Ikväll spelade han med specialskydd i hjälmen. Unge Linus Gidbark reservmålvakt.

Dagen till ära – Hockeyns dag – hade Redhawks öppnat upp för fri entré, vilket lockade en hel del publik – 11 459 för att vara exakt.

Första perioden dominerades av Malmö – både på skott- och puckinnehavssidan.

Trots dominansen skulle det dröja till periodens slutskede innan målnollan sprack – och nallarna invaderade isen.  Axel Wemmenborm såg till att bryta dödläget genom ett välriktat slagskott, och kunde sedermera fira i ett regn av inkastade gosedjur.

Axel Wemmenborn firar sitt 1-0-mål i ett hav av inkastade gosedjur. Foto: Bildbyrån

Efter knappa 2 minuter in i den andra perioden skulle Timrå kvittera. En misstänkt hög klubba – men domarnas bedömning sade motsatsen – var sist på den puck som Oscar Alsenfelt sekunderna senare fick hämta ut ur nätet.

Men Redhawks skulle återta ledningen. Anton Öhman stänkte upp pucken i nät, efter att Fredrik Händemark jobbat fram pucken till ett 3-mot-1-läge, passat Frederik Storm som därefter serverade Öhman.

“Återtagen ledning”, ja… Den skulle bli kortvarig för Redhawks – som bara minuten senare fick se Timrå kvittera på nytt. 2-2.

En svängig historia, detta, skulle det visa sig. För kort senare – i powerplay – gick Malmö åter upp i ledning. Ett hårt slagskott från Max Görtz klubba såg till att ordningen i Malmö Arena var återställd.

Kim Rosdahl var tillbaka efter skada. Och i sitt första byte – serverad av Händemark, som kom direkt från utvisningsbåset – skulle Rosdahl försätta Malmö i en 4-2-ledning.

2:19 från periodpaus kom så också 5-2. Detta i 5-mot-3-spel – efter att Konstantin Komarek avslutat ett vackert klapp-klapp-spel.

Jämfört med dem andra två var den tredje perioden relativt händelselös. Förutom Wemmenborns 6-2-mål skedde inte speciellt mycket. Redhawks, i en betryggande ledning, kunde bekvämt spela av matchen och förkunna sig själva som kvällens segrare.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close