Eskilsminne IFNyheter

Eskilsminne föll – men tappade inte ansiktet

Mattias Lindströms första tävlingsmatch med Eskilsminne IF slutade i förlust – utan att han för den skull var missnöjd med insatsen,
– Hade jag fått chansen att spela om matchen hade vi inte gjort någonting annorlunda.

Efter att ha slagit ut storebror HIF ur Svenska Cupen hemma på Harlyckan i juli kvalificerade sig Eskilsminne IF för Svenska Cupens gruppspel för första gången i föreningens historia.
Laget svarade för en väl genomförd arbetsinsats, men klarade inte av välta Superettanlaget Dalkurd från Borl… Gäv… Uppsala (som degraderades från Allsvenskan ifjor).

Drygt två minuter tog det.
Sedan hade Dalkurd spelat sig igenom Eskilsminne IF:s högerkant och gjort 0-1. Siffror som sedan utökades till 0-2 i slutminuterna när hemmalaget frenetiskt, men utan udd, jagade en kvittering.
– Det kom en snabb spelvändning där vi inte hann flytta över ch det blev en tråkig inledning.
Hur påverkade det?
– Vi släppte lite i tyglarna efter det och tänkte “nu har vi inget val”. Det gav matchen en annan karaktär.
Hur tyckte du att ni stod upp tempomässigt?
– Det tar emot att säga det, men jag tycker att vi gjorde en bra match. Hade man kommit som neutral åskådare hade man nog tyckt att det var en otroligt jämn match.

I andra halvlek fortsatte Eskilsminne sin höga press – utan att få betalt för det i form av målchanser.
– Dalkurd är bollskickliga. Vi skapade många “nästanlägen” – och det sliter på krafterna att spela så. Jag tycker att vi gjorde rätt som vi spelade, det är mest att vi måste förvalta det bättre när vi väl vinner bollen. Men – vi är i februari och då är vid trötta. Hade vi spelar om matchen hade vi gjort likadant?
Saknar ni spets?
– Nej nej. Vi har ju inte tränat på offensiven, så det är jag inte orolig för. Vi sände ut signaler att vi verkligen vill, det var det viktigaste.
Nu väntar Hammarby på söndag.
– Om vi bara återhämtar oss fysiskt så går vi in i gott mod i den matchen. Man kan om man vill.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close