FotbollMalmö FFNyheter

Fortfarande inga klara besked om Franz Brorssons infektion

Franz Brorsson och Guillermo Molins lär inte vara tillgängliga till veckans retur mot Chelsea FC. Brorsson äter antibiotika och testerna som tagits har ännu inte gett något besked om vad det är som är fel med honom.

– Jag vill inte ge mig in på några spekulationer om hur lång tid han blir borta. Han har en infektion och den har yttrat sig så att han fått smärta i bäckenregionen. Man utreder bakteriellt och gör lab-status så att vi kan se vad det beror på och sedan går han på antibiotikabehandling, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Mer än så kan jag egentligen inte utveckla. Han blir stadigt lite bättre, men han är inte tillgänglig för träning än. Hur kort eller lång tid det handlar om är omöjligt för mig att säga nu. När jag vet mer hoppas jag kunna vara tydligare, om det till exempel är en vecka eller om det är tre veckor. Ju längre han är borta från träningen desto längre startsträcka blir det sedan också när han väl sätter igång.

När MFF-mittbacken hade som mest smärta fick han stötta sig på kryckor.

Det slipper han nu och han är igång och cyklar inne i gymmet.

– När hade som mest ont fick han avlasta den regionen med kryckor, så det såg säkert värre ut för de som inte hade vetskap om infektionen.

Guillermo Molins får också stå över ett tag till.

– Gische jobbar i gymmet. Han fick ju en känning i matchen mot Krasnodar. Sedan gjorde vi en återgångsfas som fungerade bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram. Han hade ju själv också Chelsea som mål, givetvis. Men han fick en ny känning för en vecka sedan och nu får man jobba lite längre i återgångsfasen för att verkligen få allt rätt, säger Jesper Robertsson.

– Vi har kunnat öka honom hela tiden. Medvetet håller vi dock honom i varje fas lite längre.

I cupmatchen mot Degerfors IF fick Carlos Strandberg en spark på foten och Eric Larsson tidigt en lätt stukning. Det är ingen fara med någon av dem.

– Carlos fick en spark och det gör ont direkt. Men han är helt okej nu. Eric stukade till foten lite alldeles i början, men det är heller ingen fara. Samtliga spelare kom igenom matchen på ett bra sätt. Nytt underlag igen kostade givetvis något. Vi jobbar dock för fullt med återhämtningen och som det ser ut när är det bara Molins och Brorsson som inte är tillgängliga.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close