FotbollMalmö FFNyheter

MFF tar med sig U17-laget till London

Samma dag som MFF möter Chelsea FC på Stamford Bridge möter MFF:s U17-lag Chelsea på den engelska storklubbens träningsanläggning Cobham.

– Vi har haft ett visst utbyte med Chelsea även tidigare. 2017 var vi över där med ett gäng 03:or och vi hade diskussioner även förra året. När vi nu lottades mot varandra sa vi att nu fixar vi en ny u-match, säger Mats Engqvist i MFF:s organisation.

Han poängterar också att MFF fick mersmak under Champions League-åren när UEFA parallellt arrangerade Youth League med lagen i gruppspelet.

– Vi lärde oss massor av Youth League och därför var det här en kanonchans att göra något liknande. Upplägget är det samma som då, det vill säga att A-laget och U-laget reser gemensamt och spelar samma dag.

I seriespelet ställer MFF:s U17 oftast upp med väldigt många yngre spelare och få i den aktuella åldern. Till den här matchen har man kallat in 13 spelare födda -02 och är därför så starkt som det går att vara. Det är egentligen bara Tim Prica som saknas. Han är ännu inte helt frisk från sin period med körtelfeber.

I truppen återfinns målvakterna Tobias Inmoonnoi Wahl och Rasmus Norlander (som kom till MFF i höstas från Staffanstorp United), Hussein Ali, Noah Eile, Mubaraak Nuh, David Edvardsson, Melker Widell, Samuel Burakovsky, Alvin Holmgren, Oscar Uddenäs, Sebastian Nanasi, Aleksander Nilsson, Melker Roslin och 03:orna Pontus Strömberg, Ludvig Niklassson och Lucas Gomes.

Matchen spelas klockan 13.30 lokal Londontid, men anläggningen Cobham är stängd för allmänheten.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer:

Så här gick det i matchen – seger för MFF

MFF U17 körde över Chelsea

Relaterade artiklar

Back to top button
Close