IK PanternIshockeyNyheter

Tung kväll för Pantern mot Västervik

Ett relativt formstarkt IK Pantern, med tre vinster på de fyra senaste matcherna, reste till Västervik för att tampas om poäng. Pantern vaknade först i slutet av den andra perioden – men då hade VIK redan dragit ifrån. 

Efter Dennis Svenssons exit till Djurgården har Oscar Eklind tagit hans plats i Panterns förstakedja, så även ikväll.

Lars Volden var tillbaka i Panterns mål efter uppkallningen till Malmö Redhawks under lördagen.

I mitten av den första perioden skulle Pantern hamna i underläge. Först numerärt och sedan målmässigt, då Västervik endast krävt sju sekunder för att hitta nätet i powerplay.

Endast sekunder hann gå innan kalldusch nummer två var ett faktum. Virrigt i Pantern-försvaret, en VIK-spelare fri i “slottet” och sekunden senare; 2-0.

Västervik var matchens bättre lag även in i den andra perioden. Och detta skulle åter betala sig kort in i den andra perioden. 3-0 och nattsvart för Pantern, som tycktes vara steg efter konstant.

Allt gick emot Pantern i kväll – och då var vi bara halvvägs in i matchen. 4-0, var – till Panterns förtret – inte alls ologiskt, tvärt om.

MEN – med fem minuter kvar av mittperioden skulle Villam Haag reducera genom ett välriktat handledsskott, och med målet skänka en strimma hopp till sitt lag.

Pantern spelade upp sig något i den tredje perioden, men man var aldrig nära att skapa dramatik i matchen. 4-1 till Västervik skrevs kvällens siffror till.

Pantern får åka hem, ladda om och försöka ta revansch på fredag när Björklöven kommer på besök.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close