skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotboll

FC Rosengård träningsspelar mot pojklag

Under torsdagskvällen spelar FC Rosengård träningsmatch, och motståndare är Helsingborgs IF:s P04-lag. 

En gruppspelsmatch i Svenska cupen är avklarad – men än återstår det några träningsmatcher innan FC Rosengård går in i 2019 års upplaga av OBOS Damallsvenskan.

För att slipa på formen ytterligare, samt få ett annat typ av motstånd, har man nu valt att möta pojklag – Helsingborgs IF pojkar 04. Att möta pojklag är en beprövad metod som bland annat svenska damlandslaget använt sig av.

– För oss så är det väl ett antal olika faktorer som är inblandade: Dels får vi möjlighet att spela med hela vår trupp under dessa sex gånger femton-perioderna. Sen samtidigt möta spelare i ett högre tempo än det vi normalt spelar i. Sen den fysiska biten såklart, vilken tvingar oss att fatta snabba beslut och spela på ett lite annorlunda sätt, säger FC Rosengårds huvudtränare, Jonas Eidevall.

Hur är status i truppen inför morgondagens match?

– Eh, den är bra, tycker jag. Vårt nyförvärv, Hailie Mace, är tillgänglig och kommer att spela. Mie Leth Jans har börjat komma igång och styrketräna. Hon har såklart en del veckor kvar till comeback efter fotskadan. Hanna Bennison är iväg med Flickor 02-landslaget, annars är alla tillgängliga inför morgondagens match, avslutar Eidevall.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close