NyheterVolleyboll

ÖVK-spelare avstängd i fyra år för doping

I en dopingkontroll har en spelare i ÖVKs elitlag testats positivt för en förbjuden substans. Ärendet har nu behandlats av Dopingnämnden och spelaren straffas genom avstängning från all tränings- och tävlingsverksamhet i fyra år.

Under utredningens gång, från det att A-provet visade positivt tills att Dopingnämnden nu behandlat ärendet, har spelaren varit avstängd från all tränings- och tävlingsverksamhet. Domen påverkar inte heller tidigare matchresultat eller serietabell. Spelaren har inte spelat matcher sedan hösten 2017. Vid dopingtillfället var spelaren inte aktiv i ÖVK och tillhörde därmed inte organisationen, men var åter i träning med klubben vid testtillfället.

Att man gör oanmälda kontroller vid både tränings- och tävlingstillfällen är bra. Förebyggande arbetet i form av utbildning och information är också mycket viktigt för att motverka doping, säger Robin Andersson, sportchef i Örkelljungalaget i ett pressutskick, och fortsätter.

– Detta har självklart påverkat stämningen i klubben även om spelaren vid dopingtillfället inte tillhörde och var aktiv i ÖVK. Doping är inget som hör hemma i idrotten och strider helt mot vår värdegrund. Det är naturligtvis en tragisk situation och speciellt för individen i fråga. Det enda som är positivt ur sportslig synvinkel är att spelarens beslut att dopa sig inte på något sätt har haft någon resultatpåverkan, varken för oss eller de andra lagen i Sverige,

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close