skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Förmodligen det största i karriären om vi vinner

Markus Rosenberg intog presskonferenspodiet med stor pondus och en avslappnad, men samtidigt enorm, förväntan inför morgondagens returmatch mot Chelsea.

– Det är ett gott momentum att möta dem nu. Förlusterna den senaste tiden har satt Chelsea i en svår situation. Vi var där förra våren då vi hade ett bra lag utan att få resultaten med oss. Klart att det blir en frustration.

– Samtidigt är det givetvis vårt eget spel vi ska fokusera på.

Att det är en oerhört tuff uppgift som väntar är naturligtvis alla i MFF väl medvetna om.

– Jag har spelat många stora matcher i flera klubbar, det är svårt att välja den absoluta toppen, men matcherna i MFF är alltid de bästa. Skulle vi slå ut Chelsea där det troligen nog ändå det största i karriären, konstaterade Markus Rosenberg och fick frågan om han ser matchen på Stamford Bridge som en chans att få revansch på den mindre lyckade perioden i West Bromwich.

– Det var en svår tid, men bara på planen. Vi spelade med en anfallare och det var Lukaku. Han var rätt bra om man säger så. Men jag tog heller inte chanserna när jag väl fick dem.

I Malmö hade MFF fler avslut än Chelsea. När lägena väl kom för storlaget var man dock kliniskt i avsluten.

– De gjorde två mål på tre chanser och situationen som gav det andra målet var väl egentligen inte någon målchans alls. Vi skapade en del. Men man vill ju alltid skapa ännu mer, inte minst som anfallare och jag tror att vi kan göra det också.

Fouad Bachirou satt också med på podiet och betonade hur mycket han och hela laget ser fram emot att spela matchen.

– Alla vill spela de här matcherna. Det är därför man är fotbollsspelare, för att få leva ut drömmen att mäta sig med de allra bästa.

Och när spelarna gått ut för att förbereda sig för den avslutande träningen tog MFF-tränaren Uwe Rösler ensam över podiet och poängterade att Bachirou kan just det.

– Mot Besiktas borta bevisade han att han kan tävla med de bästa på den här nivån, men  även mot Chelsea i den förra matchen.

– Chelsea hade som mål att döda dubbelmötet redan i den matchen. Vårt mål gjorde att det inte gick. Vi har visat att vi kan vinna matcher borta. Mycket fokus har dessutom legat på att det skulle vara omöjligt att prestera off season. Jag tycker att Besiktas och Genk sent i höstas och nu även Chelsea-insatsen visat att det är väldigt svårt, men absolut inte omöjligt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer:

 

AC börjar hitta allt mer rätt i nya rollen

AC börjar hitta rätt i nya MFF-rollen

 

MFF har med sig U17-laget i London

MFF tar med sig U17-laget till London

 

Ole Törners blogg inför matchen

Glöm aldrig hur löjligt svårt det är att slå ut lag som Chelsea

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close