skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRedhawks

Svagt Redhawks föll på egna misstag

Stark seger senast mot Timrå – men ikväll var Redhawks svagt. Man dominerades av Djurgården, som kunde dra det längsta strået – mycket på grund av Malmös individuella misstag. 

Redhawks mönstrade en identisk trupp mot den som slog Timrå senast.

Lars Bryggman och Christopher Nihlstorp fanns fortsatt på skadelistan, Per Ledin sjuk.

Hemmalaget Djurgården skulle ta ledningen i kvällens match. Detta i powerplay, efter att Redhawks åkt på ett lagstraff på grund av för många spelare på isen. Tiden för målet var 7:57.

Malmö hade svårt under den första perioden. Inte mycket mer än Emil Sylvegårds ribbträff lyckades man producera i konstruktiv väg. Mycket fokus på försvarsspel för skåningarna.

Sent i den andra perioden skulle olyckan åter vara framme för Redhawks. Ett tämligen ofarligt skott sköts mot Oscar Alsenfelt, som helt missbedömde och tappade in pucken.

I övrigt var den andra periods jämnare än den första, då Malmö spelade upp sig. Men vad hjälper det när man släpper in mål?

Nej, detta var inte Redhawks kväll. Man hade ruskigt svårt att prestera någonting överhuvudtaget – och dominerades av Djurgården under i stort sett hela matchen.

Det såg länge nattsvart ut för Malmö – men fyra minuter från slutet skulle Max Görtz, i powerplay, panga in reduceringen och gjuta nerv i matchens slutskede.

Men närmre kom man inte. Redhawks förlorade med 1-2 i en svag insats, där individuella misstag fällde avgörandet.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close