FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Alla i MFF ska vara stolta – nästa steg kräver höst/vår

MFF var bra i Malmö mot Chelsea FC. Sedan gjorde laget en ännu bättre halvlek på Stamford Bridge. Att orken, luften och inspirationen tog slut i den sista 45:an av de fyra samtidigt som den rann till i Chelsea när det stukade storlaget äntligen luktade en trendbrytande seger var inte så konstigt.

MFF föll med klara siffror, var en bra bit från Chelsea i individuell skicklighet och var till slut inte nära. Men alla i klubben ska var stolta, spelare, ledare och supportrar. Och spelare nummer tolv, publiken, var lysande. Där utklassade MFF Chelsea och den dominansen var inte i delar, utan fullt ut från en halvtimme före matchen till alla de 90 minuterna och även när laget tackade publiken – och tvärtom.

Sista fem vid 0-3 ekade först Malmöööööö, sedan hymnen a capella och till sist guldet ska hem.

Första 25 minuterna var sensationellt starka av MFF.

Ytterligare 10-15 minuter var riktigt bra.

I den andra halvleken i gick det mesta emot laget. Marginalerna försvann och ett flertal olyckliga omständigheter gjorde det till slut egentligen alldeles för enkelt för Chelsea. Markus Rosenberg blev skadad. Utan honom blir precis allt mycket svårare, oavsett motstånd. Ledargestalten i försvaret Rasmus Bengtsson blev dessutom utvisad och när alla bytena var gjorda drabbades MFF av ytterligare en skada och avslutade i praktiken med nio mot elva.

MFF kunde riskminimerat och sluppit lite billigare undan än 0-3, men gick för en reducering, bytte för en reducering och det var givetvis rätt. Jag tror inte att någon bryr sig så väldigt mycket om att det blev 0-3 istället för 0-1.

MFF har lärt sig mycket, MFF har tagit flera steg framåt, men ska man – och de övriga allsvenska topplagen – ta ett kliv till och bygga för att permanent spela 16-dels och 8-delsfinaler i de europeiska cuperna och göra det bra och med större möjligheter att avancera måste MFF gå i spetsen för att driva kravet på ett skifte från kalenderår till höst/vår.

Malmö FF ska klara de första omgångarna ändå, utan fördelen att man själv är i säsong och motståndarna inte är det. Dessutom blir förutsättningarna lika.

Höst/vår gör sedan villkoren lika även i det här skedet. MFF kan säkert utvecklas ytterligare även som säsongen ser ut nu. Men en ändring skulle ge ytterligare en skjuts. Om MFF kan spela så här bra innan säsongen ens har startat hur mycket bättre skulle man inte varit om man haft samma upplägg som alla de andra lagen på den här nivån?

Väder och vind?

In med hybridgräs. För en vecka sedan hade MFF en kanonplan i mitten av februari.

Och för en gångs skull är konstgräs ett argument för något bra. Med det underlaget kan alla lag i Sverige – inklusive Östersunds FK – spela höst/vår.

Gör det!

…………………….

Och MFF U17 slog Chelseas U17 med 4-0. Alltid något.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close