BasketNyheter

Danskmöte i Baltiska Hallen avgörande för basketens EM-kval

På torsdagkvällen tar basketen över Baltiska Hallen i Malmö. Sverige EM-förkvalar mot Danmark och en av spelarna som fått köra extra hårt på träningarna de senaste dagarna är Ystadfostrade förre Malbas-stjärnan Carl Engström.

– Kul att träna och spela i Skåne. Jag bor i Ystad just nu så det är nära för en gångs skull och det kommer säkert att sitta mycket släkt och vänner på läktaren, säger den 217 centimeter långe centern.

Efter ett kort gästspel i Wetterbygden är han utan klubb och inget är klart. Därför är träningen med landslagstruppen välkommen och speltid viktig eftersom han för närvarande inte kan få det i ett klubblag.

– Jag och min agent har haft is i magen, kanske till och med för mycket  is? Men min agent är övertygad om att det snart dyker upp något intressant. Än har det dock inte gjort det. Jag är öppen med att det egentligen inte spelar så stor roll i vilken liga jag hamnar. Det handlar mer om rollen i laget och möjligheten till utveckling.

Danmark vann med fyra poäng senast vilket innebär att Sverige måste vinna med fem i Baltiska Hallen. Carl Engström var en av dem som missade första matchen och han tycker att Sverige är friskare och bättre nu.

– Vi ska givetvis inte underskatta Danmark som har ett lovande lag, men jag tror att vi kommer att göra en bättre match den här gången. Även om man inte ska skylla på sådant hade vi en del problem med skador och sjukdomar.

Efter Danmarksmatchen fortsätter EM-förkvalet med en bortamatch mot Vitryssland den 24 februari. Gruppettan går vidare till det stora EM-kvalet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close