FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson: Det går inte att slappna av ett enda ögonblick

Försvarsresen Rasmus Bengtsson tror absolut att MFF har en chans att göra två mål på Chelsea, vilket krävs för att avancera i Europa League-spelet.

Men en lika stor nyckel ligger i att Rasmus och de övriga i försvaret kan hålla tätt bakåt.

– Tittar man på hemmamatchen var det givetvis mycket som var bra, men det var mycket som kunde varit bättre också. Någonstans kändes det som om jag velat haft ännu mer ut av den matchen, konstaterar han.

Vad tänker du på då?

– Båda deras mål. Det är inte så att de spelar bort oss helt utan mer att det är vi själva som sätter oss i situationerna. Sedan kunde vi haft lite mer stolpe in på lägena vi skapade. Jag själv hade till exempel en bra chans och ett skott i andra styrde de precis utanför. På en underbar dag hade vi fått ett bättre resultat. Kanske kommer den dagen i London?

Rasmus Bengtsson påpekar också att när man möter så spelskickliga lag som Chelsea tar det lika hårt mentalt som fysiskt. Det går inte att slappna av en enda sekund. Då smäller det.

– De är oerhört effektiva när chanserna kommer. Det är nog den största skillnaden. Plus att de direkt sätter bollen på ytan man släpper eller kanske inte markerar. Därför kräver det extremt mycket mentalt när man ska försöka mäta sig med det här motståndet, men det är också det vi vill göra och den nivån vi vill nå. Faktiskt känns det som om vi tagit ytterligare ett kliv där de senaste åren, säger Rasmus Bengtsson och erkänner.

– Ska vi gå vidare har vi inte råd att Chelsea ska göra en bra match. Så gärna lite darr om vi gör det första målet. Samtidigt måste vi överprestera.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close