FotbollLunds BKNyheter

Gustav Hillstedt: ”Jag siktar alltid på att göra en bättre säsong än föregående år”

Gustav Hillstedt, vänsterbacken i Lunds BK som är en fysisk stark kämpe som motståndarna har svårt att ta sig förbi.  Han är stabil, bollteknisk och lika bra defensivt som offensivt.

 2 träningsmatcher har ni redan klarat av, en förlust och en vinst mot Danskt motstånd. Vad är din kommentar om detta?
– Vi har startat mot två danska lag som har sin serie igång så det har startat i ett rätt högt tempo. Vi har haft prioritet på lagets formation och testat lite olika varianter under båda matcherna.
Vi hade det tufft i första matchen där det blev förlust och nu i andra spelade vi klart mycket bättre både defensivt och offensivt där vi vann och höll nollan. Alltid tufft med de första matcherna men vi hittar mer rätt för varje träning och de kändes i den andra matchen.

Gustav är på sin fjärde säsong i Lunds BK. Han anser sig vara trygg med bollen och gillar att använda hela kanten. Allt från att vara med i speluppbyggnaden och fullfölja hela vägen fram för att kunna avsluta anfall med inlägg eller avslut. Något av en modern ytterback som lika gärna kan spela på mittfältet och även i en ytterforwardsroll. Gustav är en viktig kugge i deras lag och visar dessutom ett stort ledarskap både på och utanför plan.

  Vad kan vi förvänta oss av dig och laget 2019?
– Varken jag eller Lund har satt upp några konkreta mål för 2019 men jag siktar alltid på att göra en bättre säsong än förra året. Jag är relativt nöjd med min förra säsong men vet att det finns mer att hämta och är rätt säker på att vi kommer att få se det under 2019.

Hur kommer det sig att du blev vänsterback och har du provat att spela på andra positioner?
– Har testat alla positioner typ. Men var tvungen att gå ner och vikariera för massa år sen och det visade sig att jag var bra där så fick stanna kvar som back.

Vad anser du själv är din bästa egenskap?
– Jag tycker ju att jag är rätt bra på det mesta haha. Hanterar allt på en plan och därför kan jag användas på massa positioner men jag är såklart bäst på en kant.

Vilka förändringar har ni gjort?
– Vi har gjort en hel del ändringar under 2019. Några spelare har lämnat och några har tillkommit. Jag anser att vi har en starkare trupp nu än förra året då vi både har kunnat spetsa truppen och bredda den.

Ni har en ny tränare också?
– Det är såklart en stor skillnad med tränarbyte. Jag har fått ett bra intryck av Jack och gillar hans idéer. Vi tränar på att kunna vara mångsidiga i matcher och kunna hantera samt utnyttja olika formationer som vi kommer att ställas emot. Sen vill vi vara ett jobbigt lag att möta. Så vilket spel vi vill spela är inte satt och kommer inte att bli bara en typ av spel utan vi kommer nog att variera för att kunna maximera prestation beroende på motstånd.

Hur ser det ut i laget?
– Vi har en del små skador men inget som är några problem. Lag har alltid skador som man dras med och det är viktigt att låta sådant få ta sin tid så att vi är redo när serien startar. Mot BoIS är inte alla tillgängliga men vi kommer ända kunna komma dit med en bra trupp.

Är laget redo för seriestarten?
– Vi kommer att vara redo när serien startar, nu finns det såklart saker att slipa på.

Om vi kollar på årets motstånd, är det något lag som du redan på förhand vågar tippa som seriesegrare?
– Jag har inte kollat speciellt mycket på lagen under 2019 men jag tyckte att ett lag som Ljungskile borde tagit mer poäng än vad de gjorde förra året.

De kändes som efter Mjällby som det starkaste och tuffaste laget att möta. Så då säger jag Ljungskile baserat på förra året.

Ni har ny träningsmatch nu på lördag den 23 februari. Ni möter då Landskrona BoIS på bortaplan. Vad är dina tankar om denna?
– Ska bli kul att möta BoIS. Vi brukar träningsspela mot BoIS och det är alltid bra matcher så det förutsätter jag att det blir igen. Så varför inte en bra match med högt tempo där LBK vinner?

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close