HandbollIFK Ystad

Viktiga förlängningar för IFK Ystad

Filip Långh kom till IFK Ystad från Hallby 2014 och har verkligen utvecklats under sina år i IFK Ystad. Han har alltid haft genombrottet som sin stora spetsegenskap men har på senare tid också börjat ta för sig i sitt skytte.
– Filip är en smart spelare med bra ledaregenskaper som nu verkligen har växt in i högstaligan. Han är inne på sin femte säsong i klubben och har tidigare varit mycket skadad men i år har han sluppit de större skadorna och då tycker jag också han tagit ett steg till som handbollsspelare. Med sina snabba fötter erbjuder han ett spel som vi hoppas kunna bygga vidare på under nästa säsong, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson

Även Axel Eriksson förlänger med IFK Ystad och även Axel är en spelare som nu växt in i handbollsligan på allvar.
Axel är en egen produkt, som i och för sig gjort några säsonger i YIF också, med ett riktigt rött IFK hjärta. ”Axel är en riktig kämpe som alltid visar stort hjärta i alla situationer vilket kanske framförallt visar sig när han spelar som spets i 5-1 försvaret. Han har förmågan att ensam väcka ett helt lag genom sitt hänsynslösa och uppoffrande försvarsspel. Även Axels anfallsspel har utvecklats under säsongen, han är riktigt duktig på att rycka i de luckor som motståndarna ger oss och det ska vi såklart också jobba vidare med framöver, kommenterar Kenneth.

Båda spelarna har skrivit på vars ett ettårs kontrakt med IFK Ystad.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close