FotbollNyheter

André Nilsson: Jag har en sjyst spelstil

Sösdala IF, även kallade de “vita eleganterna”, spelar i serien, HA Div.6 Mellersta. Deras målsättning är att med tränaren, Dan Sandberg hjälp förhoppningsvis leda laget nu upp i div 5 kommande säsong.

André Nilsson, Sösdala IF som spelade alla matcherna hela förra säsongen som back utan att få ett enda kort. Hur lyckas du med det?
– Jag har nog en ganska sjyst spelstil och tar inte så många varningar trots att jag är back. Dock är inte det direkt något jag reflekterar över och kan heller inte se att det är dåligt att jag inte tar några kort.

André är 25 år, uppväxt och bor utanför Sösdala. Han jobbar på Peab Anläggning, där går han ett traineeprogram som heter nya ingenjörer. André är fostrad i Sösdala IF sedan han var 5-6år och det är fortfarande den enda klubben han spelat i. 

Vad är lagets målsättningen 2019?
– Målet är att ta steget upp i femman.

Några skillnader mot förra årets spel?
– Vi gjorde en bra höstsäsong ifjol där vi etablerade ett bra försvarsspel som vi tänker ta med oss in i denna säsongen och bygga vidare på.

Hur ser det ut i laget?
– Vi har lyckats behålla fjolårets trupp och även fått in ett par nyförvärv som direkt går in och som både skapar mer konkurrens och bredd i truppen. Vårt mål den kommande säsongen är att ta steget upp i femman.

Om vi kollar på årets motstånd,  vem är största hotet?
– Jag har inte jättebra koll på de andra lagen i serien men tror att Höör kan bli ett bra motstånd. Jag kan inte säga vem som tar hem seriesegern men vi ska vara med i topp och slåss om den.

Ni har träningsmatch idag, lördag den 23 februari kl 14. Ni möter då Önneköps IF på konstgräset i Hörby. Vad är dina tankar om denna?
– Det är vår första träningsmatch för i år så vi kommer inte lägga så mycket fokus på resultatet, vi ska försöka komma igång med vårt spel och få lite matchminuter i benen.


André Nilsson, en vit elegant i Sösdala IF.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close