FotbollNyheter

Hugo Andersson om utlåningen: “Kändes som det bästa”

Hugo Andersson skrev i november på sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF, som sträcker sig till och med säsongen 2020. Med tanke på den hårda konkurrensen i MFF kändes det naturligt för mittbacken att undersöka möjligheterna för en utlåning – vilket nu lett till en säsong med Trelleborgs FF. 

– Det var väl upp till mig själv, hade jag inte velat hade jag inte behövt. Men jag tyckte för egen del att det kändes som det bästa för att ta nästa kliv i utvecklingen, säger Hugo Andersson till Trelleborgs FF:s hemsida.

Andersson gjorde fyra allsvenska matcher för Malmö FF under 2018. Ett av dessa framträdanden kom mot just Trelleborgs FF – där 20-åringen adekvat nog blev målskytt.

Hugo Andersson firar sitt allsvenska mål mot Trelleborgs FF. Foto: Bildbyrån

Nu i Trelleborg hoppas Andersson få speltid och utvecklas under TFF:s regi.

– Jag pratade ju lite med Peter (Swärdh, manager) och han förklarade för mig hur de tänkte och hur de vill spela, och jag tyckte det lät intressant. Sen är det ju en ganska historisk klubb, så det kändes bara roligt att det fanns ett intresse där.

Och inför kommande säsong är MFF:s utlånade mittback optimistisk.

– Jag tror de är goda att kunna slåss om en topplats. Det finns goda kvaliteter i laget och en hel del spelare som spelade i Allsvenskan förra året, så jag tror det finns goda möjligheter att vara med i toppen, avslutar han.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close