Nyheter

Malmö inviger sporthall ovanpå en annan sporthall

Nybyggda Hästhagens sporthall i Malmö är klar att tas i bruk. På måndagen invigs den av Fritidsnämndens ordförande Ewa Bertz.

Det unika med hallen är att den är i två plan med två fullstora sporthallar ovanpå varandra.

– I ett växande Malmö är det viktigt att få plats med fritidssektorns lokaler. Nya Hästhagens Sporthall med två sporthallar på varandra visar på kreativitet och nytänkande, säger Ewa Bertz i ett utskick till pressen.

Hallarna kommer företrädesvis att användas av Malmö Borgarskola och den nya Fågelbacksskolan på dagtid och föreningslivet kvällstid. På platsen där Hästhagens sporthall byggts – vid korsningen Regementsgatan/Carl Gustafs väg – låg tidigare Borgarskolans sporthall. Den revs för att ge plats till det nya bygget. Därmed har man moderniserat samtidigt som man väsentligt har utökat kapaciteten.

Den nedre hallen kommer huvudsakligen att användas av basketklubben Malbas. Läktarkapaciteten blir en bit över 600. Hälften kan sitta nere vid planen och hälften stå i två etager en bit upp.

– Behövs det kan vi även sätta ut bänkar nere på golvet, säger Tommy Rosenqvist, tävlingsansvarig i Malbas.

Från läktarplats kan för övrigt eftersom planen är byggd en bit under marknivån genom stora fönster se bilarna köra förbi ute på Regementsgatan en bit över spelarnas huvuden.

I den övre hallen kommer framförallt cheerleaders från Malmö All Star Cheer få tider, men alla lediga tider i båda hallarna blir bokningsbara för stans övriga idrottsklubbar.

Hallarna har redan börjat användas. Inför EM-kvalet i basket mot Danmark tränade det svenska landslaget där.

Ole Törner

Foto: Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close