Eskilsminne IFFotbollNyheter

Mathias Unkuri: “Vi tänker ta chansen när den kommer”

Mathias Unkuri, högerback i  Eskilsminne snackar om träningsmatcher och om helgens match mot Hammarby i Svenska cupen. 

3 träningsmatcher avklarade. Vad  finns det att säga om dessa resultat?
– 2 träningsmatcher och en tävlingsmatch. Men antar att Dalkurd matchen räknas in som en träningsmatch i förberedelserna till seriestart. Vinst mot Halmia i första matchen där hela truppen fick speltid. Alltid skönt att starta säsongen med en seger vilket ger självförtroende och en boost till laget. Vi har försökt implementera saker vi tränat på under veckorna i matchsituationer där vi haft några olika punkter inför varje match att lägga extra vikt på. Det sitter bättre och bättre och vi tar hela tiden steg framåt som lag vilket är kul. Vi har några nya spelare som anslutit och det brukar oftast ta några matcher innan samspelet sitter till hundra procent, vilket kommer komma. Resultatmässigt är väl inte de optimala med 2 förluster och en vinst men resultaten vi tagit som lag och hur vi utvecklats sedan vi startade upp i Januari är mer än positiv.

Har ni satt upp någon målsättning för säsongen 2019?
– Vi går alltid in för att vinna varje match vi deltar i. Så det målet kommer vi fortsätta att ha. Vår målsättning är att utvecklas som lag och ta nya steg framåt. För egen del vill jag utveckla mitt ledarskap ännu mer, då det är något jag är intresserad av eftersom jag läser till lärare. Övrigt så vill jag ha roligt och vinna fotbollsmatcher, Finns det en bättre kombination än den?

Har ni gjort några  förändringar mot förra året?
– Förändringar från förra året är att det har försvunnit några spelare och det har anslutit några nya. Vi har även fått in Mattias Lindström som ny Coach vilket är jättepositivt. Eskilsminne är och kommer alltid vara en lagmaskin där vi kan spela matcher på olika sätt  beroende på motståndet. Man kan säga att vi vill spela en vägvinnande fotboll som ger oss poäng.

Hur ser det ut i laget?
–  
Vi har fått in Isak, Casper, Niklas, Carl, Alex, Aziz och Mattias. Bra killar och fina fotbollsspelare som kommer bidra med bra grejor 2019. Skador kommer och går hela tiden vilket är vanligt under en försäsong men inget som oroar till seriestart. Med andra ord det ser mycket bra ut.

Årets motstånd, är det något lag som du redan på förhand vågar tippa som seriesegrare?
– Alltid svårt att gissa vem som vinner serien. Lagen från superettan som trillat ner brukar oftast tillhöra favoriterna vilket blir Värnamo. Sen har vi Oskarshamn, Åtvidaberg och Landskrona som kan bli riktigt farliga i år. Tror det blir en riktigt tajt serie i år där det kommer avgöras i slutomgångarna. Nykomlingarna är alltid luriga också och kan ställa till det rejält. Men det ska bli roligt ser framemot serien.

På Söndag spelar ni mot Hammarby? känslan kring en sådan match?
Hammarby är ett av Sveriges fetaste lag att möta. Dem bjuder alltid på mycket publik och bra tryck från läktaren. Sen har dem bra fotbollsspelare som gör det ännu roligare. Känslans är positiv och vi ser framemot uppgiften. Det ska bli riktigt roligt och framförallt inspirerande. Bara att gå ut och njuta.

Hur viktig är svenska cupen för er?
-Den är otroligt viktigt med tanke på att vi får möta bra motstånd som kommer utveckla oss enormt som lag och individ. Sen för klubben är de också ett litet skyltfönster där vi sätter Eskilsminne IF på kartan och folk får upp ögonen. En bra chans för oss spelare att visa upp oss och visa hur bra vi är. Gör man det riktigt bra kommer kanske chansen högre upp i seriesystemet. “Ta chansen när den kommer” hör man ofta och är det någon gång man ska göra det så är det i sådana här matcher.

Vem blir årets spelar överraskning?
– Vi har många bra fotbollsspelare så det blir svårt att välja en. Vi låter det bli en överraskning. Men om du vill ha en så säger jag Filip Egger vår äldsta spelare men den fräckaste. Han är Sveriges bästa på att göra “tunnlar” och om det hade gått att se statistik hade han nog legat överlägset etta. 😀

Relaterade artiklar

Back to top button
Close