HandbollIFK YstadNyheter

Mollerup klar för två nya säsonger i IFK Ystad

IFK Ystads målfarliga högernia är nu överens med klubben om en förlängning,
10-målsskytten från från förra veckans derby har skrivit på för två nya säsonger i klubben.

Jonathan Mollerup, som kom från den franska ligan i somras, anslöt ganska sent inför säsongen. Inför nästa är man däremot ute i god tid.
– Vi ville ha honom tidigt redan ifjol men det dröjde med besked från Universitetet i Köpenhamn så det drog ut på tiden men vi ångrar verkligen inte att vi väntade på honom, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Jonathan har gjort flest spelmål i laget, ligger tvåa i den interna MEP-ligan och tar tredjeplatsen i lagets assistliga så naturligtvis är det en stor pusselbit i klubbens satsning.
– Jonathan passande perfekt in i gruppen redan från början så där behöver vi inte jobba så mycket. Han trivs väldigt bra hos oss och vi med honom. Jag är dock övertygad om att det finns ännu mer handbollsmässigt att hämta av honom framöver trots att det går bra redan, tycker han kommer in i spel och ”svenskt handbollsspråk” mer och mer och jag ser potential i Jonathan att definitivt kunna bli ligans absolut bästa högernia inom en snar framtid, säger Kenneth Andersson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close