FotbollNyheter

Alexander Jeremejeff om 2019: “Man kommer få se upp med oss”

Alexander Jerefejeff var tillbaka i Malmö, när hans BK Häcken gästade FC Rosengård i söndagens Svenska cupen-match. Den tidigare Malmö FF-anfallaren hade fötterna med i en hel del när hans Häcken segrade med 4-0. 

– Det känns som att vi är några nivåer bättre, som väntat. De har några bra spelare, men vi är ju helt enkelt ett bättre lag. Och i sådana här matcher – när man gör ett tidigt mål – då brukar det bli rätt tufft för dem.

Tillbaka på malmöitisk mark var Alexander Jeremejeff inblandad i en hel del från sin centrala anfallsposition. Ett mål, en missad straff samt dubbla mål bortdömda för offside.

– Det var väl skönt att göra ett mål, så att man är igång. Det kändes okej. Annars var det en speciell match. Deras backlinje stod rätt högt, vilket var lite förvånande. Straffen var lite nonchalant kanske. Jag tyckte att jag fick honom åt ena hörnet och skulle bara lägga in den. Men, men..

Alexander Jeremejeff i Malmö FF:s färger. Foto: Bildbyrån

BK Häcken är ett lag som oftast tippas högt i den allsvenska tabellen, men som inte alltid klarar av att motsvara förväntningarna. Ofta flyger de under radarn, då Göteborgs-klubben, till mångt och mycket, får stå i skuggan av IFK Göteborg, som ges det stora mediala utrymmet. Under 2019 hoppas Jeremejeff att laget ska lyckas bättre.

– Vi brukar ju ses lite som en outsider. Men nu tycker jag – vi gjorde ju flest mål förra säsongen och har inte tappat någon spelare, utan fått in ett par bra – att man kommer få se upp med oss lite, faktiskt.

Jeremejeff har varit en ryktenas man. Både Ryssland och USA har nämnts som möjliga destinationer för den reslige anfallaren – som tar dessa rykten med ro.

– Nej, men man får väl se det som ett kvitto på någonting. Det är väl det som alla drömmer om. börjar man komma upp i åldern, som jag gör nu, så vill man se hur bra man är. Det känns som jag haft några säsonger som har varit “nu är det det året”. Detta är väl min sjätte säsong i Allsvenskan och nu har jag alla förutsättningar för att det ska bli något bra.

Vad känner du att steget till Häcken från MFF har betytt för dig?

– Det är speltid på rätt position, tycker jag. Lite längre upp i banan, i Malmö fick jag en lite mer droppande roll, som “tia” typ, och det gick väl sisådär. Här får jag spela längre fram och det passar mig bra.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close