FotbollMalmö FFNyheter

Dusan Melicharek får chansen när MFF möter Öster

På måndagskvällen möter MFF Öster i Svenska Cupen. Det blir med Dusan Melicharek i målet.

MFF-tränaren Uwe Rösler ville inte avslöja för mycket om startelvan innan avresan till Växjö, men han var tydlig med en sak. Johan Dahlin får vila.

_ Dusan är redo och värd chansen. Han har varit bra på träningarna och gjort flera starka räddningar i matcherna han fått stå. Jag är glad över att kunna ge honom chansen igen och han kommer säkert att leva upp till förväntningarna, sa Uwe Rösler efter söndagens träning på konstgräset på plan 9.

Senaste tävlingsmatchen spelade 35-årige Dusan Melicharek sent i höstas i Tjeckien och han kom in i den 46 minuten i försäsongsmatchen mot IFK Malmö och i samma minut i Lyngby den 25 januari när MFF vann med 5-1. Sedan åkte han på en lättare skadekänning på lägret i Marbella.

_ Jag startade träna efter skadan redan i Spanien och är i full gång sedan länge. Jag ser verkligen fram emot att få ett par matcher i kroppen, men just nu koncentrerar jag mig enbart på att göra det bra och hjälpa laget mot Öster, betonade Dusan Melicharek.

Efter lite mer än en månad i Malmö tycker han att mycket är sig likt i stan och klubben, men han ser också stora skillnader.

_ Spelsystemet är inte det samma som för sju år sedan och allting har blivit så mycket större i och kring laget, inte minst med matcherna mot Chelsea. Men lagkamraterna har varit väldigt trevliga och försäsongsträningen har varit hård och bra även om jag missat en del på grund av skadan.

Snart kommer dessutom familjen att ansluta.

_ Jag fick lägenhet direkt, på Gamla Väster, och har inte behövt bo på hotell. Och på lördag kommer familjen. Det ska bli skönt.

Träningen avslutades med tvåmålsspel och ska man tro det kommer startelvan att se ut så här:

Dusan Melicharek – Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Eric Larsson, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Romain Gall, Arnor Traustason – Marcus Antonsson, Carlos Strandberg.

I den första cupomgången vann MFF med 3-2 över Degerfors IF i Lund sedan Romain Gall gjort det avgörande målet.

Som det såg ut på träningen kommer alltså Gall att starta mot Öster.

_ Öster ska inte underskattas. Vi har tittat på video och sett att det är ett spelande lag och vi är inte vana att spela i en inomhushall. Men det är bra att vi åker upp redan dagen före och med rätt förberedelser och fokus ska vi kunna utnyttja att vi kom igång med säsongen tidigare än Öster, sa Romain Gall.

Franz Brorsson, Markus Rosenberg och Guillermo Molins saknas i truppen.

Brorsson är ännu inte frisk från sin infektion, Rosenberg har problem med ett ligament efter en smäll på insidan av knäet mot Chelsea FC och Molins ska vara tillbaka i fotbollsträningen redan nästa vecka. I övrigt är alla hela och friska.

Matchen spelas i Tipshallen i Växjö med avspark klockan 19.00.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

MFF firade 109 år, bland annat med att utse Markus Rosenberg till årets mottagare av Andreas Nilssons minnespris.

Markus Rosenberg får Andreas Nilssons minnespris

Relaterade artiklar

Back to top button
Close