FotbollMalmö FFNyheter

Ellen Rasmussen firade 200 matcher med två nya år

Malmö FBC:s egenfostrade landslagsspelare Ellen Rasmussen blir klubben trogen i ytterligare två säsonger.

När Malmö FBC idag mötte Täby – förlust 4-11 – var det Ellen Rasmussens match nummer 200 i klubbens A-lag. På dem har 23-åringen gjort 444 poäng fördelat på 238 mål och 206 assist. Det är givetvis ett fantastiskt facit.

– Ellen är trygg och tror på det vi gör i Malmö, det tillsammans med hennes enorma målmedvetenhet gör att hon fortsätter utvecklas. Dessutom har steget till lagkapten och positionsbytet har verkligen gett utvecklingen ett extra lyft. Det är också en ynnest att samarbeta med spelare som har fötterna på jorden, ett stort hjärta för klubben och ett driv att inte bara utveckla sig själv utan hela laget, säger Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Inför säsongen utnämndes Ellen Rasmussen till lagkapten och skolades dessutom om till center efter att alltid befunnit sig på en forwardsplats. En roll och position som Ellen har skött med bravur vilket inte bara har återspeglats i laget utan även i landslaget där hon har klivit fram som en bärande spelare i sin formation.

Ellen Rasmussen som är en egenfostrad spelare uppväxt ett stenkast från Kirsebergs Sporthall har knappast saknat anbud genom åren, men nu är det alltså klart med ett nytt tvåårsavtal.

Malmö FBC har en alldeles för stor plats i mitt hjärta för att jag ska kunna lämna klubben. Glädjen och kärleken som jag får varje träning och match gör mig motiverad att fortsätta min innebandykarriär hemma. Jag tror att vi inom några år kommer att fightas om topplatserna i SSL och därför vill jag i framtiden spela här, säger Ellen Rasmussen.

Foto: Björn Sandberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close