Eskilsminne IFFotboll

Eskilsminne en stolpträff från att välta Hammarby

Trots två starka insatser i Svenska Cupen är Eskilsminne utslaget ur densamma.
Efter 0-2 mot Dalkurd i en jämn match slutade mötet hemma mot Hammarby 1-1.
– När vi höjer oss några procent och Hammarby går ner sig några procent, då skiljer det inte så mycket mellan eliten och semieliten, säger Mattias Lindström.

1541 personer fick på Olympiafältet se Eskilsminne förbli obesegrat mot Allsvenskt motstånd i Svenska Cupen. I gruppspelets inledande match föll laget i en jämn match mot Superettanlaget Dalkurd och i denna andra omgång höll självaste Hammarby IF på att vältas omkull.
Ett taggat “Eskils” gick ut helt respektlöst, bröstade upp sig i närkamperna och fick söderbröderna att gnälla på både varandra, domare, motståndare, motvinden och livet i största allmänhet.
Inte blev det gladare miner på gröna linjens fotbollsmatadorer när Filip Egger efter drygt 20 minuter sög in ett inlägg, placerade avslutet mellan två täckande mittbackar och gjorde 1-0.

På något sätt höjde det arbetsmoralen hos Hammarbyarna, som när de väl kom med fart i anfallsspelet såg farliga ut. När Imad Kahlili fick ett smaskigt frisparksläge strax utanför straffområdet kom också kvitteringen – trots att Pontus Löfvenmark var på bollen.

I andra halvlek hade båda lagen chanser att avgöra.
Den stora skillnaden var att Eskilsminne bjöd Hammarby på deras lägen. Djurdic snodde bollen av Löfvenmark som lallade i en mottagning, men sköt utanför med öppet mål. Även Tankovic kom sopren med Löfvenmark, men då räddade den senare.
Eskilsminne kunde lika gärna ha fått med sig tre poäng och haft chans att vina gruppen inför sista omgången. Men Emil Åbergs nick tog i stolpen (eller var den rentav i hjulet på insidan av målet…?) och ut.

Jonatan Olsson och Victor Wahlgren måste lyftas fram i en sammanfattning. Eskilsminnes mittbacksduo kan vara den bästa av sitt slag i division ett.
Även innermittfältsduon Niklas Jönsson och Philip Petersson slet framgångsrikt mot det förmodade topp fyra-laget i Allsvenskan.

Hammarbys tränare Stefan Billborn:
– Vi får dra på oss skämskudden. Eskilsminne bjöd oss på två frilägen och även ett 4-1-läge där vi inte ens kom till avslut. De gjorde det bra efter sina resurser, de var välorganiserade och spelade mycket mer vägvinnande än oss – och all respekt för det, men vi var verkligen inte nöjda med vår insats. Det var en katastrofinsats med tanke på de chanser vi bjöds på.
Billborn hade någonting mörkt i blicken när han summerade sina egna spelares insats.
– Man accepterade inte den matchbilden som blev. Vissa av våra spelare skiter i det när det inte blev som man önskade, morrade Billborn – som sannolikt inte har någon lattjolajban-träning inplanerad till måndagens träning.

Eskilscoachen Mattias Lindström var mer till freds.
– Jag är nöjd med våra chanser och hur vi fungerade som ett kollektiv. Att vi slarvade och gav Hammarby flera chanser var inte bra – men det hände för att vi är trötta och tar fel beslut.
– När vi höjer oss några procent och Hammarby går ner sig några procent, då skiljer det inte så mycket mellan eliten och semieliten. Det är de där sju-åtta procenten…
Nu har ni spelat jämnt mot två elitlag och fått “bra besked”?
– Vi hade laddat för den här matchen sedan lottningen föll. Det blir inte lika lätt att hålla den intensiteten i 30 matcher i division ett sedan. En normal dag blir vi straffade av Hammarby när vi bjuder dem på frilägen. Djurdic gör mål på ett sådant friläge när han “har huvudet på rätt ställe”.

För Eskilsminne väntar härnäst bortamatch mot Varberg och en poäng där innebär att laget slutar trea i gruppen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close