Ishockey

Hedersam fjärdeplats för Skåne/Blekinges unga lag

Det tog stopp i semifinalen mot Södermanland – och i bronsmatchen visade sig även Småland vara för starka. Men lag Skåne/Blekinge lämnar 2019 års upplaga av stålbucklan med en hedersam fjärdeplats. 

Under lördagen spelade Skåne/Blekinge semifinal mot Södermanland – där de sistnämnda drog ifrån i den andra perioden och till slut besegrade Skåne/Blekinge med 1-6.

Skåne/Blekinges Elsa Ekstrand jagar Södermanlands Lova Blom under semifinalen deras lag emellan. Foto: Bildbyrån

Skåne/Blekine fick ladda om till söndagens bronsmatch, där man gav Småland en rejäl batalj. Matchen var länge oviss – och Skåne/Blekinge radade upp farliga målchanser i slutet – men smålänningarna höll undan och drog till slut det längsta strået. En mycket jämn, oviss match renderade i resultatet 1-0 – men Skåne/Blekinge kan vara nöjda med sin insats – idag och under turneringen i stort.

En av spelarna i Skåne/Blekinge, Elsa Ekstrand – till vardags i Lund Giants – säger så här om sin och lagets insats i turneringen:

– Det är klart att vi var besvikna etter matchen(lagets förlust i bronsmatchen mot Småland), men jag tycker att vi var värda att vinna. Eller, vi var i alla fall det bättre laget i den andra perioden och hade mnga chanser att göra mål på. Men vi kommer nog vara nöjda med en fjärdeplats i slutändan, säger Elsa Ekstrand och fortsätter:

– Jag tycker att jag gjorde en bra turnering. Jag är nöjd med min insats i alla matcher – och sen blev det ett mål också, avslutar Lund Giants-spelaren.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close