FC RosengårdFotbollNyheter

Rosengård dominerat av starkt Häcken: “Överlägsen utbildning”

En ny Svenska cupen-match stod på schemat, när FC Rosengård tog emot BK Häcken på ett Malmö IP dränkt i sol. Men något vidare ljus kasades inte över FCR, som fick se sig besegrat – och dominerat – med resultatet 0-4. 

FC Rosengård fick en tuff inledning på matchen, då BK Häcken redan efter sex minuter tog ledningen. Målet var frukten av en intensiv press, som Göteborgs-laget indicerat direkt från start.

Rosengård fick förhålla sig med att fortsatt vara tillbakatryckta. Zakaria Sawos friläge, nekat av en bra räddning, var en parentes i Häckens dominans – som i mångt och mycket dikterades av förre Malmö FF-spelaren Erik Friberg.

Zakaria Sao bröt igenom och fick Rosengårds bästa målchans i den första halvleken. Foto: Bildbyrån

Fyra minuter från halvtidsvisslans ljudande kom det så betungande 2-0-målet. När Rosengård äntligen lyckades få fast bollen på offensiv planhalva, skulle man tappa den och åka på en kontring – och sedermera en än brantare uppförsbacke.

I paus skulle BK Häcken genomföra ett byte. En av målskyttarna, Mervan Celik, lämnade plats för en annan van målskytt – allsvenska skytteligavinnaren Paulinho. Just Paulinho skulle bli Häckens näste målskytt, när han satte 3-0 efter 62 spelade minuter.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken skulle en annan MFF-bekanting presentera sig… trodde man. För Alexander Jeremejeff klev fram, när Häcken fått straff, men placerade denna utanför mål. Här kom Rosengård undan med hjärtat i halsgropen.

Men straffsumparen Jeremejeff skulle revanschera sig i den 78:e minuten och försätta sitt lag i en 4-0-ledning.

Kort därefter skulle mittbacken Hannes Cederholm försätt sitt lag i en än tuffare sits, när han åkte på sitt andra gula kort.

0-4 skrevs slutresultatet till. Och efteråt var FCR-tränaren Mladen Blagojevic något kritisk i sin självransakan.

– Vi kommer in lite snett i det. Det får jag kanske ta på mig, jag var kanske lite överambitiös. Vi försökte styra dem som vi ville, men ja – vad ska jag säga – vi möter ett väldigt bra fotbollslag idag.

Samtidigt hyllade Blagojevic lärdomarna med att spela Svenska cupen.

– Detta är en överlägsen utbildning. Det finns inget som kan mäta sig med att få lira en sådan här match. Dessa 90 minuter betyder mer än en hel träningsvecka. Det ger otroligt mycket. En liten men viktig detalj var att vi lyckas hålla nollan å fasta situationer. Vi är ett ganska kort lag, så det ser jag positivt på. för spela fotboll kan vi, sa Blagojevic.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close