NyheterTennis

Filip Bergevi tog karriärens första titel på ITF-touren

Efter ett par veckors spel i Egypten kom fullträffen för Fair Plays Filip Bergevi. På söndagen finalbesegrade han kinesen Fajing Sun i Sharm El Sheikhs 15 000-dollarsturnering och tog karriärens första singeltitel på ITF-touren.

24-åringen fick dock slita hårt för segern. 7-6, 7-6 skrevs siffrorna till i finalen där Fair Play-spelaren räddade en setboll i första set.

På vägen fram till final vann Bergevi tre tresetare. I åttondelen tappade han första set mot fjärdeseedade koreanen Cheong-Eui Kim, men vände och vann med 1-6, 7-6, 6-4. Även kvartsfinalen mot nederländaren Ryan Nijboer blev en tuff match. Bergevi vann tresetaren med 3-6, 6-4, 7-6 och därefter slog han letten Martins Podzus med 6-4, 4-6, 6-2 i semifinalen.

Vägen till titeln

Första omgången: Daniel Kossek, Polen, 6-2, 6-2

Åttondelsfinal: Cheong-Eui Kim, Korea, 1-6, 7-6, 6-4

Kvartsfinal: Ryan Nijboer, Nederländerna, 3-6, 6-4, 7-6

Semifinal: Martins Podzus, Lettland, 6-4, 4-6, 6-2

Final: Fajing Sun, Kina, 7-6, 7-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close