FotbollLandskrona BoISNyheter

Mölder ser fram emot säsongen i BoIS: “Mycket jobb – men kul”

Nära 140 matcher på plan – nu ska Max Mölder, tillsammans med Billy Magnusson, leda klubben utanför linjerna, genom en ny verklighet och in i framtiden. -Det ska bli en rolig utmaning, säger Max Mölder. 

Max Mölder har vid flertalet tillfällen deklarerat sina känslor för Landskrona BoIS – klubben han spelat i och numera kommer verka som tränare. Efter BoIS degradering till division 1 väntar en ny verklighet för föreningen. Stramare förutsättningar – ekonomiskt som spelar- och personal-mässigt.

När Skånesport ringer upp Max Mölder kommer han precis från en match med Landskrona BoIS U17-lag. Tillbaka i BoIS har Mölder fått axla ansvaret över U17-laget kombinerat med den assisterande roll han innehar i klubbens A-lag.

– Nej, men det är kul. Det är långa dagar här på Landskrona IP, halv nio på morgonen till halv nio på kvällen, måndag till fredag, och så matcher under helgen. De är mycket jobb, såklart, men så är det ju inom fotbollen. Ska man göra saker bra, då krävs det mycket arbete och planering – och det är det jag tycker är roligt, säger Max Mölder.

BoIS nya tränarkonstellation, Max Moder och Billy Magnusson. I förgrunden skymtas deras föregångare, Jack Majgaard Jensen. Foto: Bildbyrån

Degraderingen till division 1 innebär kort och gott att Landskrona BoIS numera går miste om de intäkter som en plast i Superettan inbringar. Detta har gjort att klubben fått ändra strategin i rekryteringen av personal.

– Vi är ett grymt team, tycker jag. Det är så det ska vara. Bra folk och ett gott “go”. När det gäller utmaningar, så vet jag inte om jag kan se någon speciellt jobbig jämfört med fjolåret. Sen finns det såklart ekonomiska utmaningar. Men det är skit samma, det är den vägen som vi måste ta. Det blir ett roligare jobb, tycker jag, som tränare, ihop med Billy(Magnusson) att göra något bra utifrån den förminskade budget som vi har ratt arbeta med i år. Men jag ser inte det som en jätteutmaning, utan som ett naturligt steg – ett måste – att ta.

Om vi återkopplar till din ena roll som innefattar huvudtränarskapet i ert U17-lag. Hade du inte hellre velat ha U19 och därmed en kortare distans till A-truppen?

– Nej, det spelar ingen roll, tycker jag. vi har så bra sammanhållning och kommunikation, vi som sitter på kansliet. Nej, vi har ett väldigt bra samarbete där. Nu täcker vi ju tre lag där, så att säga.

Den svenska försäsongen är i full gång – och en så länge har Landskrona BoIS hunnit med ett flertal träningsmatcher. Man har dessutom bedrivit en intensiv form av träning på klubbens träningsanläggning. Allt för att optimera förutsättningarna inför kommande säsong.

Foto: Bildbyrån

Hur ser du på er försäsong så här långt?

– Bra. Jag tycker vi fått ihop en bra grupp av spelare, som är där av rätt anledning. Spelare som vill bli bättre , spelare som vill spela för Landskrona BoIS.Om vi tar det i den änden så är jag väldigt nöjd med truppsammansättningen. Jäkligt bra drag på träningarna. Sen matchmässigt så har vi stått för många bra presstationer. Nej, men det har väl gått som smort än så länge.

Är du nöjd med den spelartrupp ni förfogar över kommande säsong?

– Jag är otroligt nöjd.Vi har väl egentligen fått samtliga av dem namn som vi velat ha in – så då kan man väl inte vara annat än nöjd.

Kommande säsong leder Max Mölder – som assisterande tränare – Landskrona BoIS tillsammans med Billy Magnusson, som tidigare verkat som just assisterande – då under Agim Sopis regi. Max Mölder ser positivt det det samarbete som tränarkonstellationen inlett.

– Jag visste ju om det när jag kom till klubben, att Billy skulle vara där. Och såklart hade jag inte hoppat på uppdraget om jag inte trott på det. Billy är ju fantastisk, både som människa och som tränare. Vi har liknande syn på både hur man hanterar en grupp samt hur fotboll ska spelas. Det har funkat skitbra! säger Max Mölder, som passar på att berömma hela den stab han tillhör.

Max Mölder var och är en uppskattad profil i BoIS-land. Foto: Bildbyrån

140 matcher som spelare i klubben. Vad betyder den för dig?

– Den betyder mycket. Det kan man väl säga, att efter att jag fick vara kvar 2013, så har väl målet varit att någon gång återvända som tränare. Det ska jag inte hymla med. Nu är det första delmålet avklarat, så att säga. Så nu är det bara att ösa på och jobba ännu hårdare.

Kommande säsong – en bit kvar, absolut – men hur har ni börjat förbereda er?

– Det är förberedelser som inleds den 10:e januari när vi samlades. Alla träningar, alla matcher. Hårt jobb, alltid, för att kunna maximera våra prestationer. nej, men det är inte svårare än så. 10:e januari och hårt jobb ända in till premiären mot Trollhättan.

Har ni börjat smida på några förväntningar?

– Förväntningarna i Landskrona är alltid stora, så är det ju. Sen tror ja att det finns en förståelse nu, med tanke på förutsättningarna. men om vi pratar resultatmål – vilket jag tror du vill åt – så är det inget vi tänker på just nu. Just nu fokuserar vi på hur vi ska maximera möjligheterna. Personligen så tror jag inte på mål som “då ska vi vara tillbaka i Superettan”. Det är hårt jobb och fokus nu som lägger grunden till våra möjligheter att eventuellt nå dit, avslutar Max Mölder, assisterande tränare i Landskrona BoIS.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close