skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF lånar mittfältare från Celtic

Helsingborgs IF är överens med Celtic FC om ett lån av mittfältaren Kundai Benyu. Lånet sträcker sig till den 31 januari 2020.

Efter en lyckad låneperiod i engelska Aldershot Town köpte skotska storklubben Celtic FC loss Kundai Benyu från Ipswich Town. Där har 21-åringen vunnit såväl den skotska ligan som ligacupen och dessutom hunnit spela två landskamper för Zimbabwe. Nu är han klar för spel i HIF.

– Jag har en väldigt bra känsla. Det känns som en bra möjlighet för mig att kontinuerligt spela A-lagsfotboll på en hög nivå. Min lagkamrat i Celtic, Mikael Lustig, berättade att Helsingborg är en stor klubb och att detta var en bra möjlighet för mig så jag ville komma hit från den stund då jag hörde om intresset. Jag har hört att klubben har bra supportrar så jag ser fram emot att imponera på dem och visa vad jag kan, säger Kundai i ett pressmeddelande.

– Vi räknar med att få en offensivt skicklig mittfältare som kan användas såväl centralt som på en kantposition och har den kvalité som motsvarar våra målsättningar, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close