skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSkabersjö IF

Klubbhjärtan driver Skabersjö IF framåt

Ny säsong väntar för Skabersjö IF i division 5. Trots en tuff period i ryggsäcken blickar klubben framåt – och kan så göra tack vare ideella krafter och medlemmar som verkligen brinner för föreningen. -Det är sådant som bygger föreningen, säger A-lagets huvudtränare, Hampus Hannula. 

För Skånesport berättar Skabersjö IF:s huvudtränare, Hampus Hannula, om kommande säsong, hur klubben lägger upp träningen för bästa effekt och om de krafter som driver Skabersjö IF framåt.

Försäsongen – hur har den sett ut för er?

– Den har väl varit lite varierande. Vi hade väldigt bra tryck under vintern – fick nästan tolv nya, unga, lokala spelare – som valde att ansluta till oss för att spela seniorfotboll. Det är jättekul att de valt oss. Vi hoppas absolut kunna ge dem chansen – men vår ambition är även att starta upp ett B-lag, då vi endast haft ett A-lag. Sedan matchandet är jag väl rätt nöjd med. Vi var med i Nils Holgersson cup och har spelat en match mot Höllviken. I övrigt har vi inte haft så jättemånga matcher inbokade. Vi har mer försökt att växla upp i ett lugnare tempo, och sedan har vi växlat upp här på slutet, säger huvudtränare Hampus Hannula.

Ni tror på att ett ”lugnare tempo” är vägen att gå?

– Ja. Vi har en del spelare som kanske inte älskar att köra fys under vintern, och då anpassar vi träningen efter det. Vi tror att det kommer vara ett vinnande koncept i slutändan. Det gick ju bra förra året. Grabbarna vill komma ner och ha kul, lattja boll, liksom. Det är glädjen vi fokuserar på.

Vilken är statusen på spelartruppen?

– Den är fortfarande stark. Vi har ju tappat en del spets sen förra säsongen, många mål. Men i övrigt så har truppen varit ganska intakt. Vi har byggt på med bredd och har fortfarande ett slagkraftigt lag i division 5. Stämningen i laget är bra. Det är ett kompisgäng som mår bra och umgås med varandra. Får vi bara igång alla spelare så ska det här nog gå bra.

Vy över Skabersjö IF:s hemmaplan, Gamla IP i Svedala. Foto: Bildbyrån

Det känns som att det finns ett stort inslag av humor hos er. På er hemsida är någon titulerad ”grillmästare”, en annan ”vise grillmästare” och en är ”legend”…

– Haha, ja precis! Det grundar väl sig i att det är ett kompisgäng. man ska komma ihåg att Skabersjö IF som förening var konkurshotade för bara ett par år sedan. Den dåvarande styrelsen drog sig ur – men då valde aktiva spelare att ta över posterna. Så de som ingår i styrelsen är dels aktiva spelare och dels tidigare aktiva spelare. Man har kommit hit, spelat fotboll och fastnat för kompisandan som finns i föreningen – och det är den vi lever på.  Jag rekryterar intre direkt några spelare, utan det är spelarna själva som lockar hit sina polare.

Det känns som att det är klubbhjärtan som driver Skabersjö framåt.

– Jo, men så är det! Vi har exempelvis Lisa, mamma till spelare i laget, som bakar, helt ideellt, till varje match. Hon är helt fantastisk!lägger ned jättemycket tid. Det är sådant som bygger föreningen. Det är väldigt sällsynt att klubbar har det som vi har. Det lokala, det ideella, det kravlösa. Föreningen är byggd på hjärta och passion och det, tror jag, gör oss unika.

Har ni börjat smida på målsättningar inför kommande säsong? 

– Nej, faktiskt inte. Vi kommer vara så tråkigt att vi kommer göra på samma sätt som förra året. Och det kommer vara ”en match i taget”. På de här nivåerna vet man inte hur det ser ut. Vi får se vilken spelartrupp vi får ihop, till att börja med. Sen ambitionen är såklart att fortsätta vara ett topplag i division 5, vilket vi har möjlighet att vara. Det blir lite ”match för match”, samtidigt som vår inställning kommer vara att vinna varje match.

Era styrkor på plan?

– Ja, det är nog mixen mellan ungt och rutin. Vi har många spelare som varit på högre nivå, och där skaffat sig rutin. Sedan hittade vi en spelform förra säsongen, som vi tillsammans kom fram till – en fartfylld och rolig fotboll. Sen handlar det om att ha kul, grabbarna vill anfalla och göra mål. Och så länge vi gör ett mål mer än motståndarna så kommer vi vinna, avslutar Hampus Hannula, huvudtränare i Skabersjö IF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close