HandbollNyheterTrelleborgs Handboll

Fredrik Zander: “Jag kan spela med mycket speed och teknik”

Fredrik Zander är en av seriens Div 2 södra bästa vänstersexor. Han spelar i Trelleborg HBK Elit och var den som gjorde 9 mål på serieledande IK Lågan i helgens match. Trelleborg vann matchen med 23-28.

Just nu är det fem lag som slåss om att undvika kvalstrecket. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag.

Vad var hemligheten bakom er segermatch mot serieledarna, IK Lågan?

– Matchen mot IK Lågan tycker jag att vi gör en av våra bästa matcher som ett lag på planen, och tycker inte Lågan spelar dåligt, dom har ett tufft försvarsspel som gjorde det jobbigt för oss. Men jag tycker ändå att det är vi som kontrollerar matchen. Vi började dåligt och låg under med 5-1. Sen lyfter vi oss och börjar spela som ett lag. Vi gör vår bästa lag prestation denna säsongen tycker jag! Så någon hemlighet har vi inte. Vi spelade som ett lag och då är vi duktiga!

Fredrik har spelat handboll sen dagen han började gå. Handboll för honom har alltid varit en del av hans liv och något han alltid älskat att få göra. Handbollen blev ett naturligt val för honom som liten då han älskade känslan av lagsport. Fredrik tror inte längre på någon större framtid inom handbollen. Han säger att hans ”bästa” år är nog över tyvärr. Han spelar för att jag älskar sporten och gör det så länge han känner att han kan prestera på en nivå som gynnar hans lag.

Vad anser du är din bästa styrka eller egenskap?

– Min största styrka eller kunskap är väl nog att jag kan spela med mycket speed och teknik. Någon direkt fysisk spelar är jag absolut inte så försöker alltid ligga steget före mina motståndare i tanken.

Hur är läget i laget inför kommande matcher?

– Vi tar helt klart med oss en positiv känsla inför helgens match mot Hultsfred. Vi visade oss själva i matchen mot Lågan vad vi kan göra på en handbollsplan. Spelar vi så de sista matcherna så har vi inget att oroa oss över.Vad är er strategi för att undvika kval nedåt?

– Vi har ingen direkt strategi för att undvika kval. Så länge vi spelar som ett lag och gör allt för varandra så behöver vi inte kvala. Det är jag säker på!

Hur tror du serien slutar i toppen och botten?

– Jag har en liten känsla som säger att Lågan tar första platsen i serien. Tycker dem har gjort en bra säsong och har ett bra lag på planen. Neråt vågar jag inte säga för mycket. Alldeles för jämnt för att kunna avgöra vem som åker ur. H65 har väl tyvärr dragit en lott till spel i div 3 men annars är det nästan omöjligt att veta. Det ska inte bli vi i alla fall!

Trelleborgs nästa match spelas borta mot Hultsfreds HF på lördag. Hultsfred ligger precis under er i tabellen. Vad tror du om matchen?

– Som sagt matchen mot Hultsfred kommer bli rolig att spela. Den betyder mycket för båda lagen och det finns inga roligare matcher att spela än dem som betyder mest. Men vi kommer gå segrande ur den kampen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close