IshockeyNyheter

HV71-tränaren med familjen i Skåne: “Ingen optimal situation”

Malmö Redhawks möter HV71 under torsdagen. Hos gästerna från Jönköping finns en huvudtränare i Stephan Lundh med en inte helt okomplicerad vardag: familjen bor i Skanör, samtidigt som Lundh på daglig basis verkar i Jönköping. Hur klarar familjen av att få ihop livspusslet, och hur ser Lundh på mötet med Malmö Redhawks?   

Stephan Lundh har tränat HV71 sedan 2016, men har även figurerat i IK Panter och – inte minst – Malmö Redhawks tidigare under sin karriär. Därför blev det intressant för Skånesport att höra hur den nu 59-årige Stephan “Lillis” Lundh kombinerar jobbet i Jönköping med familjelivet i Skanör.

Hur ser vardagen ut när man har familj i Skanör men verkar på daglig basis i i Jönköping och HV71?

– Ha! Ja, man är väl ganska van vid det här laget. Jag har ju hållit på så här under en lång tid, verkat på många olika ställen och samtidigt bott i Skanör, har jag. Det är ingen optimal situation, i och med att jag har min fru och dotter där nere – min dotter är rullstolsburen, så det är lite extra jobb. Men tack vare min fru klarar jag av det, säger Stephan Lundh.

Hur ser pendlandet ut för din del?

– Ja, jag pendlar väl egentligen inte så himla ofta, för vi har en lägenhet här uppe. Det är mer min fru och dotter som pendlar upp till mig, om man säger så. De försöker ta sig upp – beroende på hur deras vardag ser ut – i alla fall torsdag till söndag. Ibland åker jag – typ om vi spelar på en lördag, då är jag ledig på söndagen – hem på söndagen och sedan upp igen till Jönköping på måndagen. Men det är inte något jätteschema vi har, utan allt beror på hur spelschemat med HV71 ser ut. Så jag är normalt stationerad i Jönköpingstrakten.

Nu stundar ju match mot Redhawks i Malmö – hur gör du då?

– Tyvärr blir det inte mer tid i Skåne för det. Det blir istället så att min familj följer med mig upp efter matchen mot Malmö Redhawks. Så jag blir inte kvar i Skåne.

Finns det något annat med din geografiska arbetssituation som är av besvär, förutom att du missar mycket tid med din familj?

– Nej, egentligen inte. Det är mest det med familjen, att man inte kan vara nära dem ifall det skulle hända någonting. Eller den dagliga driften, rent generellt, det är tufft. Men annars – nä – inget jag kan komma på…

– Jag har alltid känt som så – i och med att jag går på kontrakt, och därmed kan få sparken eller liknande – att jag inte vill rycka upp familjen från deras trygghet och vardag. Det är viktigt att ha en bas. Jag har jobbat på så pass många platser, så det hade inte fungerat att de skulle flytta med mig hela tiden.

Stephan Lundh under tränarsejouren i Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

Du har ju ett förflutet i Malmö Redhawks. Är det en extra speciell känsla att möta dem?

– Eh, både och. Jag har ju fortfarande ett par vänner där – och sn är det ju alltid lite speciellt att komma dit man “bor”. Men för mig är det inte jämfört med att möta min ursprungsklubb, Djurgården. Då känns det alltid lite mer.

Vilka är dina tankar inför mötet med Malmö Redhawks?

– Vi befinner ju oss i en jättetight tabell, det är poäng som gäller. Både vi och Malmö har ju haft det lite tungt nu på slutet. Och Malmö är ju en jättetuff motståndare att möta på bortaplan, där det ofta blivit jämna matcher. Men vi försöker fokusera hundra procent på vårt eget och det vi ska göra – så hoppas jag att de får anpassa sig och inte vi, avslutar Stephan Lundh, huvudtränare i HV71.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close