FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 vände 0-2 till 5-3-seger mot Helsingborgs IF

Efter 0-0 i paus tog Helsingborgs IF ledningen med 2-0 i U19-derbyt mot MFF. Sedan blev det rena målexplosionen. MFF vände till 3-2. HIF kvitterade och MFF gick loss igen och vann till slut med 5-3 i Ligacupen.

– Ungdomsfotboll. Då blir det ibland sådana här resultat. Men det var starkt av oss att vända och det var en rätt bra match. Första halvleken var ganska jämn och det var ett högt tempo. Den andra inledde vi bättre, men så kom två HIF-mål från ingenstans. Sedan var det kul att våra avbytare satte ett sånt avtryck på matchen. Fyra av de fem målen gjordes av inhoppare, sammanfattade MFF-tränaren Jeffrey Aubynn.

1-2 och 2-2 gjorde Oscar Uddenäs (bilden).

3-2 satte sedan Albin Sundgren, 4-3 gjorde Amin Sarr och 5-3 Amel Crnalic.

För HIF nätade Ludvig Carlius, Othmane Salama och Andreas Svensson.

Kevin Harletun som gjorde fyra mål senast när MFF besegrade Halmstads BK med 6-1 fick gå mållös från den här matchen, men var inblandad i mycket framåt. Bland annat prickade han ribban vid 0-0 och spelade fram Sarr till viktiga 4-3.

– Ett bra besked att andra klev fram och gjorde mål också, betonade Jeffrey Aubynn och berättade att Tim Prica fortfarande inte är helt återställd från sin körtelfeber.

– Han har precis börjat träna lite med A-laget, men körtelfeber får ta sin tid…

MFF ställde upp med följande startelva:

Lamin Sarr – John Rapp, Noel Hansson, Henrik Rossborg – Jesper Dickman, Melker Nilsson, Aleksander Nilsson, Amel Mujanic, Yahya Kalley – Kevin Harletun, Amin Sarr.

MFF har nu spelat tre matcher i Ligacupen. Förutom HIF har Halmstads BK besegrats med 6-1 och Örgryte IS fick stryk med samma siffror som HIF, 5-3.

HIF har hittills bara spelat två matcher. I den första blev det 1-2 mot IFK Göteborg.

Gruppen består av sex lag. Ettan går vidare till semifinal. MFF och IFK Göteborg har inlett med tre segrar och de möts i Malmö på lördag.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close