skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Linus Edvinsson ”-Vi har många bra spelare som hade platsat i div 3”

Linus Edvinsson kommer att vara spelande tränare kommande säsong. Tillsammans med Tomas Olsson, huvudansvarig i Teckomatorp SK är det tänkt att laget skall avancera i seriesystemet.

Hur tänker du att kombinationen spelare tränare skall fungera för din del? 
– Som spelande tränare så känns det än så länge bra, mycket mer att tänka på än att bara komma till träningarna, dock roligt med nya utmaningar.
– Känner väl att ledarrollen i mig har vuxit och jag vill vara lite mer ledare både på och utanför planen.
Känns bra att vara sidan om Tomas Olsson som har huvudansvaret. Han har väldigt härlig fotbollsfilosofi och är väldigt kunnig trots hans unga ålder. Frank Pettersson som är lagledare/tränare är en fantastisk människa, en som Frank borde alla lagen ha.


Hur  är det tänkt att ni skall spela kommande säsong?
– Vill inte avslöja för mycket hur vi ska spela men vi kommer spela tufft och snabbt med tanke på vår trupp. Vi har många snabba och starka spelare. Jag tror att en del kanske ser mig som en ledare som pushar på och driver på laget och kanske själv tar tag i taktpinnen när det krävs.

Vad lockar dig att träna TSK herrar?
– Jag kom hem till TSK för att jag kände att jag vill spela med mina vänner och vinna tillsammans med dem. Detta är något jag velat länge och att få vara en del av det vi har på gång tror jag många hade velat.

Linus är 26 år och bosatt i Landskrona. Han spelade senast i Tågarps AIK.
Han har spelat i Höörs IS, GIF Nike och Tågarps AIK sen tidigare, men är nu tillbaks i Teckomatorp där han är född och uppvuxen.
Han trivdes väldigt bra i Tågarp, helt fantastisk klubb och förening där har han många av sina vänner.
I Teckomatorp Div 6, skall han spela med gamla och nya vänner och vinna serier.

Hur vill du vara som ledare?
– Jag tror att som ledare måste man vara hård men konsekvent.
Att förlora är aldrig ett alternativ. Jag vill att alla spelare och ledare ska känna den känslan när man går på planen att så ger man allt och lägger inga fingrar mellan.
Sen älskar jag att höja spelare runt om mig när jag vet vilken kapacitet de besitter så finns det inget bättre när man får sina medspelare att spela sitt bästa.


Vad har du för förhoppningar på kommande säsong?

– Säsongen 2019 kommer vara vårt år om alla kan hålla sig friska.
Det finna inget annat än att vinna serien, man vinner en 1: plats och man får en 2:plats, så enkelt är det. Vi är inte i div.6 för att stanna, detta är bara en transportsträcka för oss.

Har ni bra spelare?
-Vi har många bra spelare som hade platsat i div 3 vågar jag påstå.

Hur kommer du själv att satsa?
– Jag själv kommer att satsa först och främst på att vinna varje match och såklart gå för en skytteligavinst, att säga något annat som anfallare är fel.
Våra offensiva spelare, Kim Jeppson, Pontus Wifvesson och Max Persson kommer antagligen ösa in mål. Sen har vi Morgan Frej på planen som i mina ögon är den bästa fotbollsspelaren jag har sett i dessa divisioner. Han gör vad han vill, när han vill. Han är en fantastisk spelare att ha i laget.


Ni har spelat några träningsmatcher. Du nätade i 2 av matcherna.
– Vi har hunnit spela 4 matcher sen i december och motståndet har varit div 5:lag där vi har 20/3 i målskillnad om jag inte är fel på det.
Vi har inte hunnit spela ihop oss allt för mycket men det är en bit kvar till serien och jag tror vi kommer att höja oss rejält innan dess.


Vad finns att säga om lagen i er serie?
– Jag har tyvärr inte så bra koll på lagen i serien men Höör tror jag blir farliga och kommer vara 2 av våra viktigaste matcher, dock kommer alla matcher vara viktiga och det är viktigt att vi gör samma jobb varje match i 90 minuter.

I morgon lördag den 2 mars möter ni FC Möllan på bortaplan. Vad är dina tankar om denna?
– FC möllan vet jag inget om men vi kommer göra samma jobb som vi gjort alla andra matcher så får vi se hur det går.

Linus avslutar med att säga:
– I slutänden är det vi som står som vinnare och jag tror att alla våra spelare och ledare är medvetna om vilket jobb som krävs för det.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close