FotbollIFK KlagshamnNyheterTrelleborg FF

Marcus Pode från TFF – till Klagshamn i division fem

IFK Klagshamn var ett stabilt mittenlag i division fem i fjor.
Till kommande säsong plockar de in rutin från Allsvenskan.
Marcus Pode, 32, är nämligen presenterad av klubben.

Marcus har en lång karriär bakom sig inom elitfotbollen både i Sverige och utomlands och kommer senast från Trelleborgs FF.
Marcus Pode:
– Jag har haft en lång karriär inom elitfotbollen och hade chansen att fortsätta på elitnivå, men med min bror Daniel som ny huvudtränare i IFK Klagshamn gick det inte att tacka nej. Det var ingen tvekan, ett ungt lag mixat med egna talanger och ambitioner att klättra i divisionerna.
– Här får jag möjlighet att vara en spelande tränare och samtidigt hjälpa unga spelare att utvecklas. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att få knyta ihop säcken och dra nytta av min långa karriär, säger han i ett pressutskick.

Johan Westberg, ordförande IFK Klagshamn:
– Marcus är ett proffs och målmedveten och kan hjälpa klubben på flera sätt, han lyfter hela föreningen bara genom att närvara och är oerhört seriös i sin satsning. Vi är övertygade om att Marcus kommer bli en viktig resurs för oss både som spelare och ledare i många år framöver, det känns jättebra att vi lyckats knyta honom till oss.

Marcus Pode är spelklar till helgens första DM-match borta mot Ystads IF FF.

Podes tidigare klubbar:
2005–2007: Malmö FF
2007–2009: FC Nordsjælland
2009–2011: Trelleborgs FF
2012–2014: Mjällby AIF
2014–2015: Örebro SK
2016-2018: Trelleborgs FF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close