IshockeyNyheterRedhawks

Succé i SHL-debuten: “Jättekul att vara tillbaka”

Återkallad till Malmö Redhawks fanns Linus Cronholm igår med – och var högst delaktig med en assistpoäng – när Redhawks vände och vann borta mot Linköping, i en match som slutade 3-2 till skåningarna. -Jättekul att få komma tillbaka och spela på SHL-nivå, säger 18-åringen. 

Malmö Redhawks har haft det tungt med poängskörden under den senaste tiden. Men efter segern mot HV71 var man åter tillbaka på vinnarspåret. Efter igår bibehåller man kursen, tack vare en stark bortaseger mot Linköping. I förgrunden, en viss SHL-debutant.

Backen hade under fredagen spelat match med IK Pantern uppe i Norrköping, därefter blixtinkallats till Redhawks, och i och med detta spenderat natten på hotell i Linköping. Intensivt dygn för unge Linus Cronholm.

– Det kändes jättebra idag. Lite nervöst i början, men det gav sig när man fick komma in och spela lite. Jättekul att få spela på SHL-nivå och få träffa alla i laget, säger Linus Cronholm efter matchen.

Uppe i Linköping vände Malmö Redhawks ett 0-2-underläge till seger, 3-2. Högst delaktig i detta var Linus Cronholm, som noterades för en assistpoäng, samt en ansenlig mängd av spelminuter.

Efter att hittills har spenderat säsongen i IK Pantern – där backen säger att “utvecklingen varit bra” och att det varit en “kul och lärorik säsong” – är Cronholm nu tillbaka, permanent, i Malmö Redhawks trupp.

Nu blickar backen fram mot ett potentiellt SHL-slutspel.

– Det hade såklart varit drömmen att få spela ett slutspel med Malmö. Men det ska man förtjäna – både jag och laget. Det är fortfarande mycket kvar att spela om, avslutar Linus Cronholm.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close