IshockeyNyheter

Tränarduon lämnar Tyringe Hockey

Sedan en kort tid tillbaka står det klart att huvudtränare Henrik Alfredsson samt assisterande tränare Morgan Persson lämnar Tyringe Hockey.

Henrik Alfredsson kommer jobba kvar i föreningen fram till den 31:e mars, då hans kontrakt går ut. En bakomliggande orsak till uppbrottet ska vara att parterna inte kommit överens om en långsiktig helhetslösning. Det är det ännu obekräftat vilken som blir Alfredssons nästa hållplats i tränarkarriären.

– Jag har haft en fantastisk tid i klubben med otroligt bra medarbetare och riktiga föreningsmänniskor. Alla spelare och ledare har ställt upp på ett fantastiskt sätt genom en fantastisk sammanhållning. Kommer sakna Tyringe och alla fantastiska människor jag mött och önskar alla lycka till i framtiden, säger Henrik Alfredsson till klubbens hemsida.

Sedan tidigare är det redan klart att även assisterande tränaren Morgan Persson lämnar Tyringe Hockey. Han har påbörjat en ny tjänst som sportchef hos seriekollegan Vimmerby Hockey.

På frågan om klubben börjat nysta efter nya tränarnamn låter det så här:

– Vi diskuterar med ett par kandidater. Det viktigaste är att vi kan hitta en långsiktig lösning med vår nästa tränare och att han delar vår uppfattning om möjligheterna som finns i Tyringe Hockey och att vi tillsammans ska bygga upp något riktigt bra, säger Filip Steensbjerre, sportchef i Tyringe Hockey, till klubbens hemsida.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close