FotbollMalmö FFNyheter

Carlos Strandberg får en ny chans att övertyga mot Brentford

MFF åker till London och matchen mot Brentford FC med en blandning av spelare som behöver matchning och U19-spelare.

Men tränaren Uwe Rösler är tydlig med att Carlos Strandberg kommer att spela. Liksom Romain Gall och Erdal Rakip.

– För att få Carlos i bästa möjliga form till seriestarten är matcher den bästa metoden. Han kommer troligen inte att spela 90 minuter, men ett lämpligt antal för honom. När jag såg om matchen mot Falkenberg var jag väldigt imponerad av våra två anfallare, sättet vi pressade på var mil bättre än mot Degerfors och Öster. De två där framme jobbade riktigt hårt och antalet löpmeter var skyhögt när vi fick se mätningarna. Carlos har inte varit i närheten av de siffrorna tidigare.

– Nu gäller det att bygga vidare. Det här ska vara hans standard i fortsättningen! Jag är inte orolig över att målen uteblir, de kommer så länge han sätter motståndarna under tryck och tvingar dem till misstag blir det lägen. Och när han får bollen i rätt ytor kommer han att göra mål. Det har han visat förr och inget av det jag sett tyder på att det har förändrats. Han går igenom en period med motflyt som kommer att ta slut. Det är jag inte orolig över. Jag har varit mer bekymrad över att han ska hitta rätt fitnessnivå och det har han gjort och fortsätter att göra genom matcher, säger MFF-tränaren.

Romain Gall kommer också att starta. De övriga nio startspelarna från lördagens 2-0-segermatch mot Falkenbergs FF vilas.

Att Erdal Rakip – som hoppade in i den 83:e minuten mot Falkenberg – startar är också bestämt.

Samma sak gäller troligen de två andra inhopparna i den matchen: Oscar Lewicki och Sören Rieks.

Det innebär i praktiken att tisdagskvällens match spelas mellan Brentford A/B och MFF A/B.

– Brentford tog kontakt med oss och ville ha en match och de har sagt att de kommer med vissa A-truppspelare. Det tyckte vi var en mycket bra idé. Vi har många spelare som behöver matcher, Brentford är ett starkt lag och att åka iväg och spela internationellt ger oss värdefull erfarenhet med resor och förberedelser. För spelarna är det dessutom mer inspirerande än att stanna hemma och möta till exempel ett lokalt lag från de lägre divisionerna.

MFF åker till London på matchdagen. Uwe Rösler åker lite efter de övriga eftersom han innan avresan ska hålla i ett träningspass med spelarna som stannar hemma.

De 18 som åker är:

Dusan Melichárek, Lamin Sarr (U19-lagets målvakt), Noel Hansson (U19), Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian, Eric Larsson, Yahya Kalley (U19), Egzon Binaku, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Melker Nilsson (U19), Amel Mujanic (U19), Romain Gall, Laorent Shabani, Tim Prica, Carlos Strandberg och Adi Nalic.

Matchen var schemalagd redan före helgens cupomgång och hade alltså spelats oavsett om MFF gått vidare eller inte.

Resan blir också speciell för Uwe Rösler eftersom matchen är hans första på Brentford FC:s Griffin Park sedan han lämnade klubben.

– Jag hade en väldigt bra period i Brentford och har matchat mot dem som coach med både Leeds och Wigan, men inte på Griffin Park.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close