FotbollMalmö FFNyheter

MFF:s allsvenska genrep spelas mot AZ Alkmaar i Holland

När MFF åkte ur cupen agerade ledningen snabbt för att hitta lämpliga matcher att ladda upp med inför Allsvenskan. Nu är det klart och genrepet inför premiären mot BK Häcken den 1 april kommer att spelas mot AZ Alkmaar i Holland.

Matchen kommer att spelas torsdagen den 21 mars klockan 16.00 på AZ:s träningsanläggning i Wijdewormer, som ligger mellan Amsterdam och Alkmaar.

– Fitnessmätningarna efter Falkenbergmatchen var fantastiska, högst hittills sedan jag kom till klubben och det är fyra veckor kvar. Alkmaarmatchen ligger bra till även om vi inte vet hur många spelare som inte är tillgängliga på grund av landslagsuppdrag.

– Budgeten för läger är spenderad, men för en snabb resa ut och in för en tävlingslik internationell vänskapsmatch finns det utrymme och det är alltid bra att spela sådana, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Matchen spelas under landslagsuppehållet. AZ Alkmaar, som för närvarande ligger fyra i den holländska ligan, matchar hemma mot Ajax den 17 mars och har sedan uppehåll till den 30 mars då man möter Groningen.

MFF mötte AZ Alkmaar i Europa League-gruppspelet 2011. Det blev förlust med 1-4 i Holland (bilden med Miljan Mutavdzic) och 0-0 hemma på Stadion.

Följande matcher är nu inplanerade för MFF resten av försäsongen:

Brentford FC-MFF, tisdag 5 mars klockan 20.45 (A/B-match)

MFF-Kalmar FF, lördag 9 mars klockan 15.00

IFK Norrköping-MFF, fredag 15 mars klockan 16.00

AZ Alkmaar-MFF, torsdag 21 mars 16.00.

Det kan komma till fler matcher.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close