NyheterPadelbloggen

Padelbloggen: Seger på Svenska Padeltouren i Luleå

Ja, det blev seger i helgens padeltourtävling i helgen för familjen. Dock inte för mig, utan för Stefan och hans partner Johan ”Padelfeber” Håkansson i H45. De stod faktiskt i en klass för sig och vann den historiska finalen – första gången en veterantävling arrangerades på svenska padeltouren – med 6-2, 6-1. Kul för Stefan och Johan, eftersom båda älskar att vinna och dessutom lägger ner många timmar på att utveckla padelsporten i Sverige och sitt egna padelspel. Om ni vill följa svensk och internationell padel håller ni er för övrigt bäst uppdaterade genom att följa Johans Padelfeber på Facebook och läsa artiklar samt bloggar på padelfeber.se.  

Hur gick det då för mig i min första tävling på över ett år? Nja, trots en semifinal och seger mot en av Frankrikes bästa damer, Melissa Martin, som spelade med svenska Erika Falegren, var jag långt ifrån nöjd. Framför allt är jag besviken över att min partner, Emmie Ekdahl, och jag inte kunde spela bättre mot Sverigeettan, Sofia Arvidsson, och hennes tillfälliga partner, Ajla Behram. Vi förlorade med 1-6, 1-6 och trots att vi hade gamebollar i många games och stundtals stod upp bra mot dem, visade det sig i många bolldueller att jag har en bra bit kvar när det gäller fysik och bollsäkerhet. Men, mot bakgrund av att det var för drygt två månader sedan, som jag började spela padel igen efter graviditet och födsel, är jag ändå glad att jag redan kan vara med och tävla på högsta svenska nivå. Sofia och Ajla vann även en välspelad final i två raka set mot Billie Gajic och Antonette Andersson. Det är inget snack om att Sofia står i en klass för sig bland oss damer i Sverige och det underströk hon genom att överlägset vinna herrarnas B-klass med Henrik Svensson.

Mest uppmärksammat under helgens tävling i Luleå blev några incidenter som inträffade i herrarnas elitklass – som för övrigt vanns överraskande av Anton Andersson och Pablo Figueroa. I en match i första omgången blev det ett mindre handgemäng vid ett sidbyte och i semifinalen hade Sverigeettorna, Daniel Windahl och Simon Vasquez, en dålig dag på banan och de var besvikna efteråt både på sitt spel (förlust) och uppträdande. Det var därför glädjande att både Daniel och Simon visade stor ånger och bad om ursäkt till tävlingsledning och på sociala medier. Eftersnacket handlar nu istället om att padelförbundet framöver bör se till att varje tourtävling har en utbildad och avlönad referee på plats. Den ökade konkurrensen inom svensk padel bidrar till att fler heta situationer uppstår och då är det nödvändigt att det finns ett tydligt regelverk som kan efterföljas av tävlingsarrangörerna.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka tävlingsledaren, Andreas Jatko, och hans medhjälpare på Padel 365, för en trevlig genomförd tävling i gästvänliga Luleå. Norrlänningar är visserligen fåordiga, men vänliga och generösa. Fördelen med att inte spela finalen (gäller att se allting positivt!) är att jag fick uppleva lite utanför padelbanan. Jag och Estelle tog en krispig promenad på frusna Luleälven och det var skönt att inse att livet även är härligt även utanför padelhallar.

Bästa padelhälsningar

Åsa 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close