FotbollMalmö FFNyheter

Hat-trick av Carlos Strandberg när MFF besegrade Brentford

MFF vann med 4-3 över Brentford FC och Carlos Strandberg visade att formlyftet mot Falkenbergs FF inte var en tillfällighet. Han gjorde tre av målen och det kunde blivit fyra eftersom han brände en straff.

Straffen räddades av förre Halmstad BK-målvakten Simon Andersson, som hade mycket att göra hela matchen. Mål där och det hade blivit 2-0. Det målet kom dock istället i den andra halvleken då Strandberg med ryggen mot målet klackade in bollen förbi Andersson. Strandberg gjorde sedan sitt tredje mål till 3-0 innan Brentford reducerade två gånger, Adi Nalic satte dit 4-2 och Brentford fick kontakt igen med 3-4.

– Både Carlos och Adi där framme gjorde en bra insats. Carlos i alla 65 minuterna han spelade och Adi växte in i det och fick även göra ett förtjänt mål, berömde MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson.

Efter en förstakvart där MFF hade rätt stora problem med Brentford, som gick in tufft och satte upp ett rejält tempo på den snabba planen, tog man över och perioden från den 15:e minuten och en bra bit in i den andra halvleken spelade laget riktigt bra och var det klart bästa laget. Sedan fick många av spelarna problem med orken

– En bit efter pausen slog tröttheten till. Vi hade många spelare som inte var vana vid 90 minuter, men det här var väldigt nyttigt för oss och vi höll ju trots allt undan till seger och att vinna är alltid viktigt.

MFF gjorde dessutom bara ett byte. Laorent Shabani ersatte tremålsskytten Carlos Strandberg i den 65:e minuten.

Erdal Rakip var en av MFF-spelarna som blev allra tröttast mot slutet och fick behandlas för kramp. Innan dess var han dock inblandad i mycket framåt och assisterade bland annat precist och snyggt till två av Strandbergs mål.

– Det var ju dessutom Erdal som ordnade straffen, som vi givetvis ska göra mål på. Erdal fick en rejäl genomkörare och gjorde det bra för oss i offensiven, konstaterade Andreas Georgson.

MFF startade med följande lag:

Dusan Melicharek – Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian – Eric Larsson, Erdal Rakip, Romain Gall, Bonke Innocent, Egzon Binaku – Adi Nalic, Carlos Strandberg.

Båda lagen ställde upp B-betonat. Brentford FC gick dessutom officiellt ut med att det var klubbens B-lag som spelade. Målen för Londonlaget gjordes av Emiliano Marcondes, Cole Dasilva och Josh Dasilva

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close