HandbollIFK YstadNyheter

IFK Ystad värvar norsk landslagsspelare

Henrik Johan Bielenberg, född 1994, är klar för IFK Ystad.
Det meddelar klubben idag i ett pressmeddelande.

Bielenberg spelar i den Norska ligan för Bodö HK som niometersspelare på olika positioner.
“Med sina 196 cm och 95 kilo bidrar han med fysik men även även med spelsinne. Han har funnits med i det Norska ”rekruttlandslaget” och var bla med och mötte Sveriges ligalandslag i somras. 2 mål noterades han för i den matchen där Sverige var helt överlägsna och vann med 7 mål. Henrik har också spelat i J och U landslagen i Norge och gjort en samling med A- landslaget i oktober 2017.”

– Henrik är stor och stark och kan spela på många positioner både i försvar och anfall. I Bodö spelar han mest mest V9 och 3a bakåt men han har spelat en hel del på M9 också i sin förra klubb. Vi både breddar och spetsar truppen med denna värvning och det ska bli riktigt spännande. Jag tror han kommer passa perfekt in i vår grupp och han känner själv att en ny miljö kommer vara bra för hans vidare utveckling, säger tränare Kenneth Andersson.

Kontraktet är skrivit på 2 år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close