IshockeyNyheterRedhawks

Målfyrverkeri när Malmö effektivt avfärdade Mora

Effektivitet, powerplay och assistpoäng från Konstantin Komareks klubba – dessa var ingredienser i Malmö Redhawks asfaltering av Mora under tisdagskvällen. 

Lars Bryggman var tillbaka efter skadan och fanns med som extraforward ikväll. Carl-Johan Lerby och Christopher Nihlstorp indisponibla. Per Ledin och Marcus Sylvegård utanför matchtruppen.

Fem minuter från den första periodens slut skulle Malmö spräcka nollan. I ett intensivt powerplay blev slutligen Max Görtz – en spelare som talat om att han börjat skjuta mer – Redhawks frälsare med ett hårt slagskott.

Knappt tre minuter senare kom även 2-0. Denna gång var det Pontus Netterbergs tur att bli figurant i målprotokollet, då han påpassligt höll sig framme på en retur.

Max Görtz inledde målskyttet för Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

Och halvminuten därefter inkasserades trean. Axel Wemmenborn bröt in i Moras zon och stack upp pucken högt i målnätet. Ruskig effektivitet signerad Redhawks.

Malmö var helt klart det bättre laget – men ställningen på resultattavlan var kanske i överkant.

Mora inledde den andra perioden starkt. Malmö-tränaren Peter Andersson anade oråd och tog timeout för att ruska liv i sina spelare. Anderssons oro visade sig befogad, då Mora kort därefter tryckte in reduceringen, 3-1.

Men 31:48 på klockan skulle Malmö åter dryga ut ledningen. Målskytt: Christopher Forsberg. Hur? På ett dråpligt vis.

Strax innan den andra periodens slut skulle Redhawks åter försätta sig i powerplay. En spelform man haft svårt i under perioder av säsongen – men som man på senaste tid bemästrat med bravur. Denna gång var det Frederik Storm som blev målskytt.

“Powerplay” och “mål” tycks nästan vara synonymt numera för Redhawks. Denna gång var det Emil Sylvegård som styrde in pucken i det numerärt övertaliga spelformen. Inblandad i målet var Konstantin Komarek, som noterades för sin fjärde(!) assistpoäng i matchen.

I nytt powerplay blev Marcus Björk målskytt – hans första i Redhawkströjan. Efter att ha skjutit in sig i 1:58 prickade backen till slut rätt när två sekunder återstod av Redhawks – idag – prefererade spelform. 7-1.

När krutet och röken från målfyrverkeriet skingrat sig blickade Malmö Arenas besökare mot resultattavlan och konstaterade att deras Redhawks vunnit matchen med 7-1. En imponerande insats av ett effektivt Malmö, som visa att man kan bli att räkna med i ett kommande slutspel.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close