IK PanternIshockeyNyheter

Pantern kan säkra kontraktet: “Vinna enda vi har i tanken”

Under tisdagen flyger IK Pantern norrut i landet för att under onsdagen möta Björklöven. En match som kan rendera i att IKP säkrar spel i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

Efter 3-0-segern senast mot Vita hästen har IK Pantern förskaffat sig ett nästintill ointagligt poängförsprång gentemot bottenkonkurrenterna. Vid seger mot Björklöven säkrar man definitivt spel i Hockeyallsvenskan säsongen 2019/2020.

– Vi ska ut och vinna den matchen. Det är det enda vi har i tanken, säger IK Panterns huvudtränare och sportchef, Viktor Stråhle inför onsdagens match.

Laget kommer från en stark seger senast, då man bortaslog Vita Hästen med tre mål mot noll. En väl genomförd match, i vilken Lukas Haudum utmärkte sig med två mål. Lars Volden stod för en briljant insats, när han motade hela 30 skott och höll nollan.

– Det vi tar med oss från den matchen är spelet med puck, att vi ska göra avvägningar om när vi ska vara konstruktiva och när vi ska göra det enkla.

Pantern har just nu ett skralt antal backar att mönstra inför onsdagen. Två stora bortfall är Linus Cronholm, som återvänt till Malmö Redhawks, samt Mattias Lassen, som enligt Viktor Stråhle är “50/50” till matchspel mot Björklöven.

Lars Volden nämndes tidigare. En målvakt som storspelat under stora delar av säsongen – en spelare som Malmö Redhakws lär plocka tillbaka efter säsongens slut. Med detta i beaktning hämtade Pantern, i februari, in Dalens målvakt, David Elmgren, för att fylla upp bakom Volden och Tim Hulstrand.

– Han(David Elmgren) är en stabil, lugn och trygg kille med stor potential.

Vad har ni för planer för honom? Är han en kortsiktig backup eller ett långsiktigt alternativ?

– Vi valde att plocka hit honom för att bilda oss en uppfattning och lära känna honom – både som spelare och som människa. Vi har inte tagit något beslut än i övrigt, avslutar Viktor Stråhle, sportchef och huvudtränare i IK Pantern.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close