skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK TrelleborgMalmö FFNyheter

SM-guldvinnare för MFF klar för IFK Trelleborg

När MFF besegrade Real Madrid i UEFA Youth League gjorde Isak Redzic det avgörande 1-0-målet inför 3 753 åskådare på Malmö IP. Han gjorde dessutom två mål när MFF på samma arena vann finalen mot Elfsborg och spelade hem SM-guldet i U19-klassen 2016. Nu är han klar för IFK Trelleborg. Som back!

– Isak är allround och kan spela i anfallet, på mitten och även i försvaret vilket han gjorde mot slutet i FC Rosengård. Just backpositionen är intressant för oss eftersom vi är lite tunna där och hade behövt någon som kan spela offensivt från en försvarsposition. Vi har ju till exempel Dennis Melander där nere och då har vi råd att komplettera med en mer offensiv back.

– Så just nu funderar jag mest på Isak som försvarare. Men inget är låst. Jag vet hans styrka som anfallare och saker kan ändra sig, säger IFK Trelleborgs tränare Hannu Sirviö.

20-årige Isak Redzic har de senaste två säsongerna spelat för FC Rosengård, men han bor i Trelleborg och har en bakgrund i Trelleborgs FF. Med Hannu Sirviö som tränare. Därför vet Sirviö exakt vad han nu får och Redzic har redan debuterat för IFK Trelleborg.

– Tack vare ett fint samarbete med FC Rosengård har vi kunnat använda Isak i de två senaste träningsmatcherna. Men nu är han spelklar fullt ut och det är ett bra nyförvärv, betonar Hannu Sirviö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close