IshockeyNyheterRedhawks

Kim Rosdahl om sin och lagets säsong: “Finns mer att hämta”

Kim Rosdahl, 22, är inne på sin sjätte säsong i Malmö Redhawks A-trupp. Under åren har forwarden tagit stora kliv – något han här tillåts reflekterar över. Samtidigt blickar Rosdahl tillbaka på säsongen – och ser fram emot ett eventuellt slutspel. -Det gäller att vi stämplar in varje dag, säger Kim Rosdahl. 

Malmö Redhawks har haft en säsong med volatil form och poängutdelning. Dock har topparnas höjd överskuggat dalarnas djup, och laget parkerar just nu på en slutspelsplats. I truppen finns Kim Rosdahl, som trots sin unga ålder innehar en hel del rutin. Forwarden gör sin sjätte säsong i Redhawks-tröjan – och liksom på plan har 22-åringen blivit allt mer framträdande, även i poängprotokollet.

– Det gäller att vi stämplar in hela tiden. I varje byte, i varje match, säger Kim Rosdahl till Skånesport.

– Säsongen har väl varit upp och ner. Vi har som målsättning att vara topp sex, och är vi inte där så är vi inte nöjda, såklart. Stundtals har vi gjort det bra och stundtals mindre bra. Det gäller att vi ger allt i dem sista matcherna för att nå slutspel och därefter fortsätta.

Kim Rosdahl har visat sig allt mer frekvent i poängproduktionen.Säsongens skörd är den bästa hittills för 22-åringen. Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks inledde säsongen starkt och omnämndes när potentiella SM-segrare korades i förhandstipsen. Men en sämre vinter, där skador trasat sönder stora delar av truppen, har påverkat lagets resultat.

– Vi vet ju om att vi kanske inte har det bästa laget på pappret. Men vi vet också om att om vi gör jobbet så kan vi slå alla lag. Men jobbet måste göras varje dag, inte bara vissa dagar.

Det har varit en extremt jämn SHL-säsong, där tabellplaceringar skiftat drastiskt från omgång till omgång. Lag som figurerat utanför topp sex, kan en kort period efter finna sig i toppen av serien. Kim Rosdahl erkänner att han ofta påminns om den jämnhet som marinerar säsongens SHL.

Om du reflekterar över din egen säsong – hur låter det då?

– Eh, nä, men den är väl helt okej, tycker jag. Jag har väl inte fått ut allt som jag velat, men jag har ändå försökt göra jobbet varje dag och göra det bästa av situationerna. Den är väl helt okej, men det finns alltid mer att hämta. Samtidigt känner jag att jag utvecklats mycket sedan förra säsongen. Att jag är mer säker med pucken, starkare med pucken, och jag försöker vara mer kreativ. Men samtidigt – som jag sa; det finns alltid mer att hämta. Jag har stora krav på mig själv och kräver mer än vad jag åstadkommit. Så helt nöjd är jag väl inte ändå.

Känner du att du fått en större roll under den här säsongen, att du fått mer ansvar?

– Jag vet inte. Jag har väl haft samma roll under hela tiden. Jag har ganska bra koll på vad tränarna vill få ut av mig och mitt spel. Jag är väl en energispelare som kan vara stark i båda zonerna. Försöker vara kreativ framåt samtidigt som jag ska hålla tätt bakåt. En tvåvägsspelare.

Hårt jobb och finess karakteriserar den slitstarke forwarden. Foto: Bildbyrån

Trots sex säsonger i Redhawks A-lag har Kim Rosdahl fått se sig utlånad vid ett flertal tillfällen. Det har inte alltid varit en spikrak väg till kontinuerlig speltid i Malmö, trots att så numera är fallet. Rosdahl understryker att det aldrig varit aktuellt att lämna klubben.

– Jag har väl kommit fram till att det bästa för min karriär har varit att stanna i Malmö. Men visst, jag har ett kontrakt som går ut i maj, så då får vi se vad som händer, vi får se vad klubben vill också. Absolut är det kul att det gått bra och går bra i Redhawks. Det hade varit kul att vinna någonting med dem. Men man får inte stirra sig blind på det heller och “stanna för att stanna”, liksom, utan jag måste se till vad som är bäst för min karriär, säger han och fortsätter:

– Man är ju ute efter speltid, och finns det andra lag som erbjuder mer speltid och större roller, så är det klart att man inte kan stirra sig blind på en sak. Man får vara öppen för allt.

Hur mycket hade det betytt att gå till slutspel?

– Nä, men det är klart att man vill gå till slutspel. Vi har det i egna händer och vi vet att vi har vad som krävs för att klara det. Jag känner absolut att vi har ork att växla upp i slutspelet. Vi gick ju långt förra säsongen och vet vad som krävs för att ta oss dit, och förhoppningsvis ännu längre. Jag tror verkligen att vi kan växla upp till slutspelet, även fast det känns som slutspel redan nu, med tanke på hur tight det är i tabellen, avslutar  Malmö Redhawks forward, Kim Rosdahl.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close