IK PanternIshockeyNyheter

Pantern föll mot Björklöven – men kontraktet säkrat

Seger skulle säkra hockeyallsvenskt kontrakt för Pantern. Det blev förlust med 5-2. Men då konkurrenterna misslyckades med att få sina resultat med sig, så kan Pantern nu pusta ut och förkunna sig hockeyallsvenska även nästa säsong. 

Lagens tre respektive möten under säsongen hade försett Pantern med en poängutdelning på sju.

Matias Lassen var tillbaka i Panterns matchtrupp. Niklas Jadeland frånvarande på grund av skada.

Intensiv inledning på matchen, vilket båda lagen bidrog till. Men Pantern skulle ta ledningen. Målet kom efter tre och en halv minut när Oliver Larsen skjutit in sig, och genom ett slagskott från blålinjen förskaffat 1-0 till IKP.

Kort därefter kom även 2-0 – drömstart för Pantern. Lukas Haudum bröt igenom, väggspelade med Makai Holdener och prickade krysset med ett backhand-skott. Haudums tredje mål på de två senaste matcherna.

Men Björklöven skulle reducera, i powerplay, genom ett mål som tillkom på en stolpretur. Innan klockan nått 10 minuter ar fyra mål gjorda och Björklöven var åter jämsides med Pantern, 2-2.

34:00 på klockan hade Björklöven vänt på steken. Snurrigt i Pantern-försvaret lämnade Marcus Jonsson friställd, som kunde stöta in hemmalagets ledningsmål.

Pantern tryckte på framåt, men slarv i egen zon gav Björklöven läge att utöka ledningen, vilket de också gjorde. 4-2, sju minuter in i den tredje perioden och tung uppförsbacke för IKP.

I och med 4-2-målet – som sedermera blev 5-2 i tom bur – dog intensiteten i Panterns kvitteringsjakt ut. Tiden rann iväg och så även möjligheten till poäng. Men tack vare resultat i andra matcher – där konkurrenterna själva misslyckades med att ta poäng – var Panterns match endast av akademisk betydelse.

IK Pantern spelar i Hockeyallsvenskan även kommande säsong.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close