NyheterPingis

Två Eslövs AI-spelare uttagna i VM-truppen i bordtennis

Eslövs AI:s 17-åriga supertalang Truls Möregårdh säkrade sin pålats i bordtennisens VM-trupp när han nyligen vann det individuella SM-guldet. När den slutliga uttagningen gjordes kom även Filippa Bergand från EAI med.

Filippa Bergand (bilden) är 19 år gammal och rankad på plats 220 i världen, Möregårdh ligger på plats 162.

– Det är ett väldigt starkt herrlag vi skickar till Budapest. Det var härligt att se Truls knipa sin VM-plats genom att vinna SM, en seger som kommer att ge honom ett jättelyft framöver tror jag. Den femte och sista platsen går till Anton Källberg och inte heller där råder det någon tvekan. Anton är en av de spelare vi tror och satsar mycket på för framtiden, säger herrarnas förbundskapten Peter Blomqvist till förbundets hemsida.

Mattias Falck, Kristian Karlsson och Jon Persson var uttagna redan före SM, Truls Möregårdh tog platsen SM-vinnaren var lovad och den sista platsen gick till 21 årige Anton Källberg.

Därmed är truppen exakt densamma som vann brons när lag-VM avgjordes i Halmstad. Nu är det individuella VM som gäller och det omfattar klasserna singel och dubbel för damer och herrar samt i mixed dubbel. Den 21-28 april är det dags i Budapest.

På damsidan avgjordes SM-finalen i en kamp mellan Linda Bergström och Matilda Ekholm. Bergström vann guldet, men båda var redan uttagna i VM-truppen. Därmed stod ytterligare två platser på spel och de gick till Stina Källberg och Filippa Bergand, Team Mälarenergi respektive Eslövs AI.

– Det blir extra intressant att se våra två yngre spelare, Stina Källberg och Filippa Bergand, som med rätt form och med rätt lottning säkert kan överraska. Det är också positivt med Linda Bergström, som vann SM i helgen, och som hela tiden jobbar sig framåt och uppåt. När det gäller Matilda Ekholm så har hon flertalet gånger redan visat vad hon är kapabel till. Hennes ranking som topp-30 i världen inger respekt bland motståndarna. Störst chanser tycker jag finns i mixed- och damdubbel, säger Peter Sartz, förbundskapten för damlandslaget.

Truppen i sin helhet:

Damer
Matilda Ekholm, 36 år, rankad 30 i världen
Linda Bergström, 24 år, rankad 88 i världen
Stina Källberg, 18 år, rankad 200 i världen
Filippa Bergand, 19 år, rankad 220 i världen

Herrar
Mattias Falck, 27 år, rankad 15 i världen
Kristian Karlsson, 27 år, rankad 30 i världen
Jon Persson, 32 år, rankad 60 i världen
Anton Källberg, 21 år, rankad 125 i världen
Truls Möregårdh, 17 år, rankad 162 i världen

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close