FotbollTrelleborg FF

Haynes klar för divison fem-lag – ställs mot TFF-kollegan Pode

I fjor fick BK Skansen kvala sig kvar i division fem, via 3-0 mot Lönsboda.
Till den här säsongen värvas det friskt och senaste nyförvärvet duger rätt hyfsat – Kristian Haynes är klar för Trelleborgslaget.
– Det kommer kanske bli några enstaka matcher, men mest är jag med i laget för att träna av mig aggressioner, intalar sig Haynes.

Division fem södra Skåne är en av landets hetaste division fem-serier.
I Ariana finns det en hel del rutin från elitfotbollen liksom i IFK Klagshamn, som i dagarna presenterade ett annat TFF-namn; Marcus Pode.

Kristian Haynes, 38, var 2018 assisterande tränare i Trelleborgs FF och hade sannolikt kunnat dra på sig matchstrumporna om det krisat.
Sedan tidigare har den välmeriterade skåningen ett CV som innefattar Oxie IF och Malmö FF (som junior) IFK Trelleborg, Höllvikens GIF, Trelleborgs FF i tre olika omgångar, Mjällby och AIK. Den sista matchen i TFF-tröjan spelades i november 2018 – då han var med och spelade upp TFF i Allsvenskan i en kvalmatch i Jönköping.

Division fem-fotboll alltså – vet du verkligen vad du ger dig in i nu…?
– Nej, men alltså….det är lite uppförstorat detta. Skansen har jagat mig sedan förra året, men jag hade tidigare aldrig tänkt mig att spela fotboll på någon annan nivå än på elitnivå. Samtidigt är fotboll den roligaste formen att träna och min tanke är att kunna ha möjligheten att sticka ner till laget en tisdagkväll när de tränar och kanske springa av mig aggressioner.
Men om du gjort en träning kommer du ju vilja spela match? Du VET ju att det fungerar så?
– Förmodligen. Det får bli en bonus i så fall. Men det kommer inte att bli 20 matcher under säsongen, det kan jag lova. Jag saknar bara det där med att träna samt att vinna och förlora. När det går tungt, som i TFF o fjor, behövde jag få ut mina aggressioner. Att vara ute och springa eller gå på gym är inte alls samma sak. Kan man träna i kollektiv form är det att föredra för mig. Sedan tappar man flåset rätt snabbt alltså. Jag har hängt med rätt bra på TFF-träningarna, även om det bara blivit ett fåtal gånger. Men ifjor kände jag “”Shit vad jag tappat” och då vill man ju ta tag i det.

Du vet när du spelar en match i Allsvenskan eller Superettan och en motståndare kommer en evighet för sent in i en situation, stannar upp och ompositionerar sig…?
– Ja?
Då fortsätter division fem-spelarna. Oftast med dobbarna först.
– Herregud! Alltså… Om det blir någon match framöver får jag ta hänsyn till sånt, haha. Att inte vara tacklingsbar. Men det var också en anledning till att jag slutade, för att kunna styra över min skadesituation. Nu siktar jag på att spela en match – vila fem.
Yeah yeah yeah…
– Jo, på allvar.

Vilken roll kommer du att ha i Trelleborgs FF framöver?
– Jag är tränare och Peter Swärdh är manager och han bestämmer det sportsliga. Vi har en tydlig kommunikation. Jag arbetar även fortsatt med “En Kraft i samhället” med TFF.

Ok. Viktig fråga nu. Det är september, det regnar, blåser storm och på resultattavlan står det 2-2 i 89:e. Skansen ligger precis ovanför negativt kvalstreck och Klagshamn strax under. En slumpboll dimper ner strax utanför BK Skanskens straffområde mitt mellan dig och Marcus Pode. Vad händer då?
– Där kommer jag att satsa 110 procent. Pode är ju en lirare. Honom kan jag skrämma bara med min ansats. Där får det bära eller brista. I den situationen kommer jag inte att backa.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close