HandbollYstads IF

Nytt hos YIF: Henrik Jönsson ut – Philip Åkesson in

I ett pressmeddelande rapporterar Ystads IF att det väljer att avsluta samarbetet med fystränare Henrik Jönsson som har uppdraget fram tills denna säsong är avslutad. Philip Åkesson ersätter.

Åkesson kommer närmast från IFK Ystad och har där jobbat som fystränare och tidigare målvakt. Philip har YIF som sin moderklubb och har varit handbollsmålvakt i klubbar både i Sverige och i Norge under många år och är ett välkänt namn i Ystad och handbollskretsar.

Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig:
– Det ska bli jättespännande att få Philip till YIF där han ska få sätta tänderna i samtliga lag från damer och herrar ända ner till 15-åriga tjejer och killar. Philip kommer att få ett totalansvar för den fysiska träningen i klubben i dessa åldrar och kommer att jobba med program, tester, kontroll och uppföljning när vi nu gör en större satsning på både senior och ungdomsnivå i den fysiska träningen. Vi hälsar Philip varmt välkommen tillbaka till YIF och ser fram emot ett långsiktigt samarbete. Vill också passa på att tacka Henke för åren och önska honom lycka till framöver.

Philip Åkesson:
– Det är med en stor glädje och stolthet jag har tackat ja till att bli fystränare för Ystads IF. Efter totalt 8 år som fystränare i Allsvenskan och Handbollsligan känns det mycket inspirerande och stimulerande att få komma tillbaka hem till min moderklubb. Fysträning, och såklart handboll, ligger mig väldigt varmt om hjärtat och att få bli fystränare där även min egen handbollskarriär en gång startade känns både väldigt roligt och ärofullt. YIF är en av Sveriges bästa handbollsföreningar både inom senior- och juniorverksamhet och jag ser fram emot att få samarbeta med klubbens alla duktiga spelare och ledare, från A- ungdom till A-lag, på både dam- och herrsidan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close