FotbollMalmö FFNyheter

21-åriga Henrik Albertsson från Trollenäs till Europaklubben Malmö FF

Henrik Albertsson är en ung fotbollskille men som har hunnit med mycket. De flesta känner nog igenom honom för hans projekt, Pojkfotboll i Skåne men denna kille har gjort så mycket mer.

Vem är Henrik Albertsson?
– Jag är en 21-årig fotbollsnörd från Eslöv. Jobbar till vardags som butikssäljare på Intersport i Eslöv och på min fritid är jag tränare i Malmö FF P09, spelar i GOF IF samt driver sajten ”Pojkfotboll i Skåne”.

Projektet, Pojkfotboll i Skåne känner nog många till men hur började allt?
– Jag startade upp Pojkfotboll i Skåne för jag tyckte att det saknades en social kanal för att visa hur stor och bred Pojkfotbollen är i Skåne. Allt startades som en rolig grej för ca 1,5 år sen och idag har jag stått som cupansvarig vid två cuper och har fått besöka mängder av fina matcher och turneringar. På vägen har jag dessutom följt många duktiga spelare och trevliga ledare.

Hur ser det ut framöver med Pojkfotbollen?
– Hur framtiden ser ut i Pojkfotboll i Skåne är i dagsläget lite oklar. Vi alla har en hel del att göra men vi hoppas kunna fortsätta besöka cuper och att göra intressanta och spännande intervjuer.

Henrik har spenderat många fina år i Trollenäs IF. Han har varit i klubben sedan 2009 och det var där han fick förtroendet som tränare och ledare under 5 år. Det var där ”resan” startade. Han hann dessutom driva klubbens fotbollsskola under 4 års tid vilket var enormt lärorikt och nyttigt. Därefter tog han klivet till Södra Sandby IF. Han lämnade klubben vid årskiftet för spel i nystartade klubben GOF IF i Div 7.

– Men givetvis kommer jag att fortsätta följa Trollenäs och tror absolut de kan vara med och fightas om kvalplatserna som nykomlingar i division 5.

Du är nu aktiv spelare i GOF IF?
– Jag var tränare för Södra Sandby/GOF IF P16 under 2018 och när jag fick höra att GOF efter 1 års uppehåll tänkte starta upp herrlag igen så tyckte jag det lät spännande och tyckte de var en lagom nivå rent tidsmässigt.

Vad tror du om er säsong?
– Jag tycker vi har en väldigt spännande trupp. Det är många unga lovande spelare blandat med några äldre rutinerade. Ett riktigt ball gäng helt enkelt som har mycket fotboll i sig. Så jag tror absolut vi kan vara med i övre halvan och kriga.

Du är även med på ett hörn i Malmö FF?
– Efter ett år i Södra Sandby IF styrde jag min röda Renault mot Malmö och Stadionområdet där jag nu varit verksam sedan november och tränare för P09 laget. Det är otroligt inspirerande och roligt att vara tränare i en så stor förening som Malmö FF. Man får uppleva mycket som stora turneringar och möta andra klubbar ute i Europa vilket är väldigt spännande och givande!

Hur hinner du med allt?
– Haha, ja det undrar jag med ibland. Men jag har förstående arbetsgivare som har anpassat mina tider på jobbet med Malmö FFs träningar och matcher vilket underlättar enormt! Sen tränar och spelar jag med GOF IF så ofta jag kan och hinner. På den övriga tiden blir det en del fokus på Pojkfotboll i Skåne. Med lite planering så brukar det mesta lösa sig.

Du har fått en del tränarpriser för dina insatser. 
– Det stämmer bra. 2014 blev jag utsedd till ”Årets Unga Ledare” av Skåneidrotten vilket såklart var väldigt roligt och gav mig oerhört mycket motivation. 2016 fick jag ta emot priset som ”Årets Ungdomsledare” av Eslövs Kommun tillsammans med Herman Holmkvist efter våra lyckades resultat med Trollenäs IF Fotbollsskola. Det är alltid roligt att bli belönad för det man gör och att få ta emot ett pris på hemmaplan är alltid lite extra kul.

Vad är dina planer för 2019? 
– Svår fråga! Mycket fokus på fotboll såklart! Givetvis hoppas jag att vi kan starta upp en cup igen med Pojkfotboll i Skåne som vi just nu kikar på. Där vi i så fall kommer sikta på att ta in en helt ny spelform till Skåne (och kanske  t.o m Sverige) vilket känns väldigt kul.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close